Deel 3 in de serie ‘recept van de chef’ is een pindasoep, geïnspireerd op het recept van Hotel- en restaurant BUNK. BUNK heeft een heerlijke pindasoep op de kaart staan, die erg populair is onder de bezoekers. Hieronder het recept voor een traditionele pindasoep. Het recept van BUNK blijft geheim, dus laat je daar verrassen zodra het weer kan. En de wijn erbij…?

Soep is altijd een goed idee. Zeker nu we met z’n allen wel wat extra vitaminen kunnen gebruiken voor onze weerstand.

Welke wijn bij pindasoep?

Wijn bij soep? Dat is toch ‘not-done’? Nou, bij dat kamp hoor ik niet. Bij deze pindasoep bijvoorbeeld zou ik graag een glas niet al te droge witte wijn drinken. De soep is behoorlijk pittig door de Madame Jeanette-pepers en de pindasmaak is natuurlijk duidelijk aanwezig. Ik denk dan aan een glas Duitse Riesling, een Gewürztraminer uit de Elzas of, wie kent hem niet… een Roemeense Cramposie. Meer tips voor wijn bij pittige gerechten vind je hier.

Pindasoep, het recept

Bereidingstijd: 40 minuten
Wat je nodig hebt voor een flinke pan pindasoep:
200 g zoutvlees (toko)
2 stuks kippenpoten
3,5 liter water
8 pimentkorrels
2 Madame Jeanette-pepers
3 laurierbladen
2 kippenbouillon blokjes
2 uien (gesnipperd)
4 tenen knoflook (fijn gehakt)
5 takken bladselderij (gehakt)
2 tomaten (grof gehakt)
1 dl zonnebloemolie
700 g pindakaas

Pindasoep, wat je gaat doen:

  1. Doe alle ingrediënten tot en met de kippenbouillon blokjes samen in de pan. Breng aan de kook en draai het vuur laag zodat het vocht niet meer kookt. Plaats de deksel op de pan en laat het geheel 1 uur zachtjes sudderen tot een bouillon.
  2. Schep het zoutvlees en de kip uit de bouillon. Pluk de kip van het bot. Hak het zoutvlees en de kip fijn.
  3. Verhit een koekenpan met de olie. Bak de uien en knoflook onder voortdurend roeren 1 minuut aan.
  4. Voeg de kip en zoutvlees toe en bak deze op hoog vuur 3 minuten mee.
  5. Voeg de selderij samen met de pindakaas en de inhoud van de koekenpan toe aan de bouillon. Breng het geheel aan de kook.
  6. Draai het vuur laag en laat het geheel 30 minuten garen en de pindakaas oplossen in de bouillon.
  7. Serveren met witte rijst of brood.

BUNKhotels.com 

🍇🍷🍴Geen enkel recept, wijn-spijs advies of culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!