Wegens succes in de herhaling: Welke wijn bij PEPERNOTEN? Heb jij dat ook wel eens? Dat je aan een fijn glas wijn zit en dan ineen trek krijgt in iets lekkers erbij? En dat je dan niets kunt vinden in de koelkast?

Pinot noir en pepernoten

Dat overkwam mij toen ik op een avond nog laat aan het werk was geweest. Ik beloonde mezelf met een heerlijk glas Pinot Noir en wilde daar iets bij knabbelen. Maar helaas: geen passend hapje te vinden in de koelkast. Op mijn pad terug naar de woonkamer liep ik langs een schaaltje pepernoten en stak er achteloos eentje in mijn mond. Wow! Wát een gave combinatie met mijn Pinot Noir bleek dát!

pepernoten

Rijk aan mineralen

Deze Stoneleigh Pinot Noir komt uit Marlborough, Nieuw Zeeland. De wijngaarden liggen op een voormalige rivierbedding en zijn rijk aan mineralen. De naam Stoneleigh komt van de vele stenen die de bodem van de wijngaard bedekken. Die houden de warmte van de zon vast en reflecteren die op de druivenstokken. Dit bevordert het rijpingsproces van de druiven.

wijngaard-stoneleigh

foto: website Stoneleigh Vineyard

Waarom Pinot Noir bij Pepernoten

De wijn heeft in de neus lekker veel rood en donker fruit. Hij is soepel en sappig en heeft, naast zwarte besjes, ook in de mond het rode kersenfruit . Je proeft een heel klein beetje ‘oaky’ vanille, maar het is vooral de zoete kruidigheid waardoor hij zo goed past bij de pepernoten. De pepernoten die ik in huis had waren van een warme bakker. Die zijn heerlijk van smaak en niet zo hard als pepernoten uit de supermarkt vaak kunnen zijn. Wil je zelf eens pepernoten maken? Een goed recept vind je op de website LekkerTafelen.nl.

stoneleigh-classic-pinot-noir-bottle-nz

Recepten bij Pinot Noir

Ook lekker bij deze wijn: een taartje met wilde paddenstoelen, geitenkaas en tijm. Dit recept, en nog meer recepten van gerechten die goed passen bij deze wijn vind je op de website van Stoneleigh Winery. Weliswaar in het Engels, maar ze zijn goed te doen. Ze worden begeleid door filmpjes waarin Canadese Celebrity Chef Mark McEwan zijn gerechten voorstelt en wijnmaker Jamie Marfell vertelt welke wijn er goed bij past. En waarom.

Lekker: Pinot Noir en Pepernoten.
Welke wijn drink jij op Sinterklaasavond?

Pinot-noir-en-speculaas-1-300x300
Geniet ervan!

Heb je een andere Pinot Noir in huis? Dat is ook helemaal goed natuurlijk. Wil je deze van Stoneleigh proberen? Die is o.a. te koop voor de horeca en vakhandel bij horecagroothandel HANOS en voor de particulier bij  Wijnbroeders.nl 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!