Elke maand zet het Nederlands Visbureau een andere vissoort in de schijnwerpers. In de maand oktober is de Hollandse garnaal ‘Vis van de MaandOp de website Visrecepten.nl vind je een groot aantal lekkere recepten met Hollandse garnalen. Ik koos dit recept uit. Lekker en snel klaar: pasta met Hollandse garnalen en broccoli. En… welke wijn is lekker bij pasta met garnalen?

Hollandse garnaal ‘Vis van de Maand’

In oktober is de Hollandse garnaal de ‘Vis van de Maand’. De Hollandse garnaal is lekker, lokaal én verantwoord. Een echte smaakmaker uit de Noord- en Waddenzee. ‘Onze’ Hollandse garnaal heeft een uitgesproken maar subtiele zilte smaak en malse, stevige structuur. Met deze eigenschappen steekt hij met kop en schouders boven zijn soortgenoten uit. En omdat ‘ie zo krachtig is, heb je aan een kleine hoeveelheid genoeg. Ook met een handje van deze Hollandse held kun je eindeloos variëren en voeg je een ware smaakexplosie toe aan je gerecht.

Hollandse garnalen visrecepten.nl

Meer weten over de ‘Vis van de Maand’ van oktober? Lees dan hier verder in het paspoort van de Hollandse garnaal.

Welke wijn bij pasta met Hollandse garnalen

De Hollandse garnalen hebben een licht zilte smaak en een iets stroef mondgevoel. In dit gerecht echter voeren de romigheid van de pasta en de verse roomkaas de boventoon. En natuurlijk de kruiden in de roomkaas. Kies dus bij dit gerecht een wijn met een licht romig mondgevoel maar niet een dikke houtgerijpte wijn, zodat je nog wel de garnalen kunt proeven. Aanraders zijn bijvoorbeeld een Roero Arneis, een Viognier of een niet-houtgerijpte Chardonnay.

Pasta met Hollandse garnalen, het recept

Wat je nodig hebt voor 2 personen:

 • 150 g Hollandse garnalen
 • 150 gram pasta
 • 300 gram kleine broccoliroosjes
 • 3 bosuitjes
 • 150 gram verse roomkaas met kruiden
 • nootmuskaat
 • zout en peper, versgemalen
  Eventueel: vers geraspte Parmezaanse kaas

Pasta met Hollandse garnalen, wat je gaat doen:

 • Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar. Kook de broccoliroosjes de laatste 5 minuten mee.
 • Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes. Roer in een andere pan de verse roomkaas los met 3-4 eetlepels kookvocht van de pasta.
 • Schep de uiringetjes erdoor. Giet de pasta af en schep de pasta met de broccoli en garnalen door het roomkaasmengsel.
 • Warm het geheel al roerende nog heel even door op zacht vuur. Breng de pasta op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de pasta in twee warme diepe borden en schaaf er naar smaak wat vers geraspte Parmezaanse kaas over.

romige pasta met garnalen Visbureau

Meer leren over vis én recepten? Check de website van Visrecepten.nl
Meer visrecepten mét wijnadvies op Anne-Wies.NL? Kijk hier even rond!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#visrecept