Elke maand zet het Nederlands Visbureau een andere vissoort in de schijnwerpers. In de maand april is dit de vissoort mul. Mul staat bekend om zijn delicate smaak. Een belangrijke vissoort die niet mag ontbreken op de ‘Vis van de Maand’-kalender. Je kunt met Mul veel kanten uit. Op de website Visrecepten.nl vind je een aantal lekkere recepten. Op Anne-Wies.NL: …welke wijn bij Mul?

Mul, Vis van de Maand

Bij het samenstellen van de ‘Vis-van-de-Maand’ kalender wordt onder meer rekening gehouden met het seizoen en de behoefte aan extra promotie. Mul staat bekend om zijn delicate smaak. Een belangrijke vissoort die niet mag ontbreken op de ‘Vis van de Maand’-kalender.

mul

Op visrecepten.nl vind je alle info over de Vis van de Maand, april, de MUL.  En natuurlijk heel veel heerlijke recepten. Een van de lekkerste vind ik de Mul in panchetta met citroen en rozemarijn.

Mul in pancetta met citroen en rozemarijn (lr) kopie

Foto: Nederlands Visbureau

Welke wijn bij MUL

Bij deze ‘mul op zijn Italiaans’ kies ik een mooie witte wijn uit Friuli, Italië. Hij is gemaakt van 100% friulano. De naam van deze wijn, TOH!, is een knipoog naar de gewijzigde wijnwetgeving. Tot omstreeks 2007 heette de bewuste druif in Friuli nog tocai friulano, maar inmiddels is de naam tokai alleen nog toegestaan voor de Hongaarse tokaji wijnen. De Italiaanse wijnmakers uit Friuli gebruiken sindsdien de naam friulano. Een andere naam voor dit druivenras is overigens sauvignonasse.

di_lenardo_toh

TOH! da uve friulano bij MUL

Deze goudgele TOH! van di Lenardo vineyards is romig en tegelijk aromatisch, fris en fruitrijk in neus en mond. Een medium body met in de wit fruit als perzik en citrus van roze grapefruit. Hij is rond en elegant. Waarom hij goed past bij de mul met panchetta? Zijn aromatische karakter past goed bij de mediterrane kruiden en de panchetta in het gerecht. Zijn frisse karakter bij de citrus en het mondgevoel van de mul.
€ 9,95 Wijnwinkels van Les Genereux

Meer visrecepten mét wijnadvies op Anne-Wies.NL vind je hier.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#visrecept