Voorjaar! Daar past deze heerlijke limoenrisotto van CaatKookt prima bij. Raapsteeltjes, asperges, tuinboontjes, peultjes… kies er de voorjaarsgroenten door die jij lekker vindt. De wijn erbij? Een frisse witte uit Spanje!
Domino de la Vega Recuérdame
De Recuérdame van Dominio de la Vega komt uit het Spaanse wijngebied Utiel-Requena, vlakbij de stad Valencia. Hij is gemaakt van 100% sauvignon blanc. In de neus tropisch fruit en citrus. Strakdroog in de mond met een mooie zuurgraad en iets toast door de 3 maanden houtrijping. Ook in de afdronk fris citrusfruit. Deze Domino de la Vega Recuérdame past heel goed bij de limoenrisotto met voorjaarsgroenten. Niet alleen door de frisse citrus-smaak die goed matcht met de limoen in de risotto, maar ook door het strakke mondgevoel van de wijn samen met de risotto.
“Strakdroog met tropisch fruit en fris citrus”
A-W 7,8/10
€ 9,95, te koop bij Grandcruwijnen.nl
Limoenrisotto met voorjaarsgroenten, het recept
vegetarisch – 4 personen – bereidingstijd: 30 minuten
Limoenrisotto, wat je nodig hebt:
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 350 g risottorijst
- 1 l groentebouillon
- 2 limoenen
- 500 g voorjaarsgroenten naar keuze
- 75 g Parmezaanse kaas
- versgemalen peper
- zout
Limoenrisotto, wat je gaat doen:
- Snijd de sjalot en knoflook heel fijn.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpan met dikke bodem. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak deze glazig.
- Voeg dan de rijst met nog 2 eetlepels olijfolie toe en roer 2 minuten goed door. Voeg al roerend de kokende bouillon met een soeplepel toe en wacht met de volgende schep tot alle bouillon is opgenomen. De rijst moet steeds bedekt blijven met een laagje bouillon. De risotto is na ongeveer 20 minuten gaar. Maar proef altijd tussendoor!
- Boen de limoenen goed schoon, rasp de schil eraf en pers de limoenen uit.
- Blancheer de schoongemaakte groenten in kokend water met wat zout gedurende 7 minuten, giet ze af en schep ze door de warme ‘gare’ risotto breng deze verder op smaak met 1 eetlepel limoenrasp, versgemalen peper en zout.
- Serveer de limoen risotto met voorjaarsgroenten in voorverwarmde borden, garneer tenslotte met geraspte Parmezaanse kaas.
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
#vegetarisch
Geef een reactie