Weet jij al wat je gaat eten de komende Pinksterdagen? Ik nog niet. Wat een luxe-probleem! Ik twijfel namelijk tussen verse Oosterschelde kreeft of traditioneel bereide asperges. Hoewel… die twee gaan natuurlijk óók heel goed samen! Welke wijn bij kreeft en asperges? Een Lugana! 

Lugana bij kreeft & asperges

Laat ik nu een wijn geproefd hebben die bij beide heel lekker smaakt! Het is een Lugana DOP uit Pozzolengo, een dorpje ten zuiden van het Italiaanse Gardameer. Veel wijnen uit deze omgeving ken je vast wel. Denk aan Soave, Bardolino, Valpolicella en, niet te vergeten, Prosecco. Lugana echter is niet zo heel erg bekend. Deze Lugana Felugan is een wijn die wordt gemaakt door Cascina Feliciana. Men maakt er niet alleen deze heerlijke wijn, je kunt er ook overnachten; want zoals veel Italiaanse wijnbedrijven hebben zij ook een ‘agriturismo‘.

Lugana Feliciana

De Lugana van Cascina Feliciana wordt gemaakt van trebbiano. Deze druif geeft doorgaans een wat neutrale wijn. Deze Lugana echter is bloemig in de neus; in de mond komt dat terug naast appel en een frisse mineraliteit. Hij heeft een klein botertje, is niet strakdroog, rond en lekker fris. Dat laatste ook in de afdronk. Het mondgevoel doet eerder wat strak aan dan rond, wat hem een goede begeleider maakt van mijn kreeftje (met een beetje home-made cocktailsaus) en/of asperges.

Feliciana Lugana Gouden Ton (1)

“Niet strakdroog, rond en lekker fris”
A-W 8/10
€ 14,95 te koop bij Wijnkoperij De Gouden Ton 

LINKS:

Deze wijn kreeg ik ter beoordeling opgestuurd door Wijnkoperij De Gouden Ton. Dat ik hem lekker vind  heb je waarschijnlijk wel begrepen.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!