Dit recept, met de wijnadviezen, is al drie jaar op rij het meest bekeken recept op Anne-Wies.NL. Reden om het nog een keer met je te delen! Deze home-made gegrilde worsten van kipfilet maak je in een handomdraai en zijn superlekker!

EllySinds enige jaren heb, ik naast mijn twee dochters Marijke en Evelien, ook een leuke bonusdochter: Elly. Zij woont, samen met haar man Fevzi en zoontjes Semmy en Hulusi op een schitterende plek in Turkije. Ze bouwden hun eigen huis midden tussen de sinaasappelgaarden en kijken uit over de baai van Alanya. Elly is gediplomeerd kok en weet in Turkije van weinig ingrediënten heel leuke én lekkere  gerechtjes te bereiden. Dit recept voor kip-grilworsten is er één van. En de wijn erbij…?

Welke wijn bij kip-grilworsten?

De kip-grilworsten zijn aan de vette kant en behoorlijk kruidig en hebben een knapperig korstje. Daarbij past heel mooi een fris glas witte wijn of rosé om het allemaal niet te zwaar te maken. In Turkije dronken wij er de Narince-Chardonnay ‘Leona’ van het wijnhuis Kayra bij, maar die kan ik in Nederland niet vinden. Wijnen die wel verkrijgbaar zijn en ook goed bij de kip-grilworsten passen zijn bijvoorbeeld een lichte niet-houtgerijpte Chardonnay, een Oostenrijkse Grüner Veltliner of de Smyrna Sauvignon Blanc-Trebbiano uit Izmir. Kies als rosé een licht-kruidige, droge frisse rosé zoals een uit de Provence bij de kip-grilworsten.

Kip-grilworsten, het recept

Ingrediënten voor 2 stuks kip-grilworsten:

  • 1 kg kipfilet
  • 12 el zonnebloemolie
  • 2 takjes peterselie
  • snufje peper en zout
  • 4 el olijfolie
  • kipkruiden, die kunnen uit een zakje, maar lekkerder maak je ze natuurlijk zelf:
    -1 tl zout
    -2 tl paprikapoeder
    -1 tl uienpoeder
    -1/2 tl koriander
    -3/4 tl knoflookpoeder
    -1/2 tl zwarte peper
    -3/4 tl tijm
    -1/4 tl chilipoeder

Niet vergeten, extra nodig voor de bereiding van de kip-grilworsten:

  • keukenmachine
  • vershoudfolie

Kip-grilworsten, wat je gaat doen:

Maal alle ingrediënten, behalve de kipkruiden en de olijfolie, in de keukenmachine goed fijn. Verdeel het mengsel in tweeën en vorm beide delen tot een worstje. Rol elk worstje op in de vershoudfolie, draai de zijkanten goed strak aan en knoop de uiteinden vast.

Kook de twee pakkettjes 45 minuten in water. Haal de worsten uit het water en de folie. Smeer ze goed in met de kipkruiden en bak ze vervolgens even rondom bruin in de olijfolie.

Laat de kip-grilworsten goed afkoelen om ze in mooie dunne plakken te kunnen snijden. De kip-grilworsten zijn heerlijk op een vers gebakken broodje of in een frisse lente-salade.

kip-grilworsten plakjes

Afiyet olsun!
Eet smakelijk!

🍇🍷🍴Meer recepten met wijnadvies en ander culinair nieuws van Anne-Wies.NL Schrijf je dan hier ✏️in voor onze wekelijkse  nieuwsbrief!

Volg Elly ook op haar You-Tube kanaal

#Turksrecept
#elly