Kip-grilworsten. Dit recept, met de wijnadviezen, is al vier jaar op rij één van de meest bekeken recepten op Anne-Wies.NL. Reden om hem nog een keer met je te delen! Deze home-made gegrilde worsten die Elly* maakt van kipfilet bereid je in een handomdraai en zijn superlekker! En de wijn erbij? 

Welke wijn bij kip-grilworsten?

De kip-grilworsten zijn behoorlijk kruidig, een tikje vettig en hebben een knapperig korstje. Daarbij past heel mooi een fris glas witte wijn of rosé om het allemaal niet te zwaar te maken. In Turkije dronken wij er een fijne wijn van Narince-Chardonnay uit Cappadocia bij. Wijnen die ook goed bij de kip-grilworsten passen zijn bijvoorbeeld een lichte niet-houtgerijpte Chardonnay, of een Oostenrijkse Grüner Veltliner. Liever een glas rosé? Kies dan een licht-kruidige, droge frisse rosé zoals een rosé uit de Provence bij de kip-grilworsten.

Kip-grilworsten, het recept

Ingrediënten voor 2 stuks kip-grilworsten:

  • 1 kg kipfilet
  • 12 el zonnebloemolie
  • 2 takjes peterselie
  • snufje peper en zout
  • 4 el olijfolie
  • kipkruiden, die kunnen uit een zakje, maar lekkerder maak je ze natuurlijk zelf:
    -1 tl zout
    -2 tl paprikapoeder
    -1 tl uienpoeder
    -1/2 tl koriander
    -3/4 tl knoflookpoeder
    -1/2 tl zwarte peper
    -3/4 tl tijm
    -1/4 tl chilipoeder

Niet vergeten, extra nodig voor de bereiding van de kip-grilworsten:

  • keukenmachine
  • vershoudfolie

Kip-grilworsten, wat je gaat doen:

Maal alle ingrediënten, behalve de kipkruiden en de olijfolie, in de keukenmachine goed fijn. Verdeel het mengsel in tweeën en vorm beide delen tot een worstje. Rol elk worstje op in de vershoudfolie, draai de zijkanten goed strak aan en knoop de uiteinden vast.

Kook de twee pakketjes 45 minuten in water. Haal de worsten uit het water en de folie. Smeer ze goed in met de kipkruiden en bak ze vervolgens even rondom bruin in de olijfolie.

Laat de kip-grilworsten goed afkoelen om ze in mooie dunne plakken te kunnen snijden. De kip-grilworsten zijn heerlijk op een vers gebakken broodje of in een frisse lente-salade.

kip-grilworsten plakjes

Afiyet olsun!
Eet smakelijk!

*De in Rotterdam geboren Elly woont al enige jaren met man en gezin in Turkije. Elly is gediplomeerd kok en weet van weinig ingrediënten leuke én lekkere gerechtjes te maken. Die deelt ze onder de naam Elly Alanya op haar You-Tube kanaal. Lees hier de artikelen van Elly

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#Turksrecept
#Elly