Nog even lekker nazomeren! Alle reden dus voor een zonnig recept vandaag met een even zonnige witte wijn. Dit recept van Judith de Groot – Pagrach* (MyFoodBlog.nl) is niet alleen makkelijk te maken en supersnel klaar, maar het zit ook nog eens boordevol vitamines. Kabeljauw, courgette, avocado… allemaal op één bordje!

Welke wijn bij kabeljauw met guacamole

De wijn die wij er bij drinken is een witte Rioja. Hij is voor 100% gemaakt van de druif viura, die hem zijn bloemige neus geeft. Viura wordt in Spanje ook wel macabeu genoemd. Het is een echt inheemse Spaanse druivensoort die in de Rioja streek veel is aangeplant. Wijnen gemaakt van Viura hebben een relatief lage zuurgraad en zijn daardoor al lekker snel op dronk. Zo ook deze Rioja. Hij is lekker rond en soepel en heeft iets ‘groenigs’ zonder strak te zijn. Daardoor past hij heel goed bij de frisse smaken en romige structuur van de in olijfolie gemarineerde courgette en de guacamole. De zachte smeuïgheid van de kabeljauw en de rondheid van de wijn passen ook goed, net als de frisheid van de yoghurt met die van de wijn. Zelfs de kruidigheid van de tijm in de groente combineert perfect bij de lichte bloemigheid van de wijn. Kortom: een fijne combinatie!

Promesa Rioja Blanco

“Rond en fris met een fijne kruidigheid”
A-W 8/10
€ 7,95 Wijnhuis Divino Duvin

Waar is de witte Rioja nog meer lekker bij

Schenk deze wijn ook eens als heerlijk zomers aperitief of bij een lichte lunch. Denk daarbij aan een salade met kip of avocado. Ook bij niet al te zware en vis- en kipgerechten is deze wijn een aanrader.

Kabeljauw met guacamole, het recept

Wat je nodig hebt voor 2 personen:

  • 2 kabeljauwfilets
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Voor de groente:

  • 1 courgette
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 1 tl tijm
  • 2 el mooie olijfolie

Voor de guacamole:

  • 1 avocado
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 rode peper
  • zout en peper

Voor de yoghurtdip en garnering:

  • paar takjes dille
  • half bakje griekse yoghurt (75 gr)
  • 1 flinke teen knoflook
  • zout en peper

Verder nodig:

  • blender of staafmixer
  • kaasschaaf of mandolin
  • koekenpan

Wat je gaat doen:

  • Snijd dunne repen van de courgette. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en voeg deze, samen met de tijm, aan de courgette toe. Laat dit alles met de olijfolie even intrekken.
  • Pureer de avocado en rode peper en voeg limoensap en een beetje zout naar smaak toe.
  • Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout en bak ze in enkele minuten in olijfolie gaar.
  • Leg de kabeljauwfilets op een bedje van de gepureerde avocado en serveer de courgette salade en yoghurtdip erbij. Garneer met wat takjes dille.Kabeljauw Eet smakelijk!

    En geniet ervan samen met de witte Rioja!

*Meer recepten van Judith Pagrach? Ga naar haar blog: MyFoodBlog

Meer visrecepten mét wijnadvies op Anne-Wies.NL? Check deze link

🍇🍷🍴Geen enkel recept, wijn-spijs advies of culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#visrecept