Ken je dat? Die enveloppen van loterijen die bijna dagelijks bij je in de bus vallen? Die je beloven dat je een winnende kluiscode in handen hebt? Of dat je een ton hebt gewonnen als je het juiste vakje hebt opengekrast? Bij mij gaan die altijd linea recta de prullenmand in. Maar gelukkig had ik deze ene bewaard. Van welke loterij hij was weet ik niet meer, maar we mochten zowaar een prijs uitkiezen. Alles van rituals hebben we al zo’n beetje en DVD’s kijken we niet. Dus kozen we een kookboek. Het is al een ‘oudje’ maar ik (shame on me!) had hem nog steeds niet. Vandaag maak ik de kabeljauw. 

Kabeljauw, groentelasagne… ik ben fan

En jee, waarom heb ik dat boek nú pas! Want wát een fijn kookboek is dat! Het is van de hand van Pauline Weuring met tips en adviezen van Dr. Kris Verburgh, de arts en onderzoeker die de effecten van voedsel op het verouderingsproces onder de loep heeft genomen. Hij kwam tot een aantal conclusies en ontwikkelde een gezond eetpatroon dat hij beschrijft in zijn boek “De Voedselzandloper“. En Pauline maakte daar dit kookboek van. Het leest heel lekker. Dr. Kris Verburgh schreef het voorwoord en lardeerde het met tips en adviezen. De prachtige begeleidende foto’s maakte Pauline zelf. Ik ben fan. Gisteren maakte ik de groentelasagne, vandaag de ‘kabeljauw en papillotte‘ en in de koelkast wacht de ‘zalm in sojamarinade ‘ om morgen bereid te worden.

Welke wijn drinken we daarbij  

Bij de groentelasagne dronken we een ‘Pinot d’Alsace’ van Domaine Bott Geyl  (importeur: Farmerwijnen) die daar prima bij paste. Net zoals de viognier  uit de serie ‘Secret’ van Viu Manent het goed deed bij de kabeljauw (importeur: Kwastwijnkopers). En morgen bij de zalm in sojamarinade met geroerbakte groenten? Ik denk de Riesling “Les Elements” van dezelfde Bott Geyl. Spannend!

Nee, de recepten geef ik niet. Duik zelf maar eens in dat boek en laat je inspireren! Je kunt het o.a. kopen bij Bol.com

Voedselzandloper kookboek Kabeljauw

LINKS:

De wijnen koop je o.a. bij Gransjean Wijnen en Delicatesen in Den Haag (ook via internet)

Je kunt het boek kopen bij Bol.com

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!