Deze geitenkaas-courgette wraps zijn lekker, gezond én heel makkelijk te maken. Je kunt ze gewoon in de (grill)pan bereiden of op de BBQ. Een heerlijk voor- of lunchgerecht. Of borrelhapje! De wijn erbij? Een niet al te strakdroge witte wijn zoals een van deze drie Duitse Silvaners.
Waarom een Silvaner bij deze wraps?
Door de lage zuurgraad zijn wijnen van de silvanerdruif goed inzetbaar bij gerechten die niet een uitgesproken smaak hebben. Ze vormen zich dan als het ware naar het gerecht. De geitenkaas-courgette wraps zijn heerlijk, maar niet ‘hoog op smaak’, niet heel uitgesproken. De vriendelijke, milde zuren van een Silvaner passen goed bij de milde zuren en het zoetige karakter van de geitenkaas. Het aromatische, licht bloemige van de Silvaners past daarnaast mooi bij de tijm.
Saulheimer Kalkstein Silvaner, Weingut Thörle, Rheinhessen.
Hij is mild, met verfijnde tonen van rijp fruit en een lichte bloemigheid. Dat past heel mooi bij de milde zuren van de geitenkaas en het aromatische van de tijm. Ook lekker als aperitief of bij (lunch-) salades met kip (ceasar salad!) en bij andere vis- of gevogelte schotels, mits niet te sterk gekruid. (Jouw Wijnvriend.nl)
“Mild, verfijnde tonen van rijp fruit en licht bloemig”
Anne-Wies 8/10
Zotz Silvaner Prädikat , Weingut Julius Zotz, Baden
Deze wijn is ook een goede keuze. Mild aromatisch, licht ‘spritzig’ in de mond, met wit fruit, een zachte kruidigheid en een lange afdronk. (IWS wijnen)
“Mild aromatisch, licht ‘spritzig’, wit fruit en zacht kruidig”
Anne-Wies 8/10
Silvaner Trocken, Weingut Wittmann, Rheinhessen
Deze Silvaner is wat krachtiger. Hij is nog altijd mild, maar is net ietsje strakker droog met wat groene en citrustonen en een frisse kruidigheid. Naast bij de geitenkaas-courgette wraps is dit een verfrissend aperitief en past hij ook goed bij verschillende visgerechten.(Importeur: Pallas Wines)
“Redelijk krachtig met groene en citrustonen en een frisse kruidigheid”
Anne-Wies: 7,9/10
Geitenkaas-courgette wraps, het recept
Wat je nodig hebt voor 4 personen:
- 500 g courgette
- 200 g verse geitenkaas van een rol (diameter ca. 5 cm)
- 3 takjes tijm
- 3 el olijfolie
- zwarte peper uit de molen
- snufje zout
Wat je ook nog nodig hebt:
- snijplank
- scherp mes
- keukenpapier
- koekenpan
- BBQ of grill(pan)
Wat je gaat doen:
- Was de courgette en snijd hem in de lengte in ongeveer 3 mm dunnen plakken.
- Bestrooi met een klein beetje zout, laat 10 minuten intrekken en dep ze dan droog met keukenpapier
- Verhit in een grote koekenpan 1 el olijfolie en bak daarin op laag vuur de courgetteplakken aan elke kant ongeveer 2 minuten tot ze zacht zijn maar (nog) niet bruin. Laat afkoelen
- Snijd de geitenkaas in 2 cm dikke plakken
- Was de tijm, schud droog en pluk de blaadjes
- Leg 2 plakken courgette kruiselings over elkaar en leg een schijfje geitenkaas in het midden
- Strooi de tijm over en wat vers gemalen zwarte peper over de geitenkaas en besprenkel met een paar druppels olijfolie
- Vouw de uitstekende courgetteplakken dicht over de geitenkaas en druk goed aan
- Smeer de pakketjes in met de resterende olijfolie en rooster ze op de BBQ of in de grill(pan) elke kant 3-5 minuten tot de kaas zacht is
- Serveer direct en geniet van deze heerlijke vegetarische pakketjes!
LINKS:
Meer over Duitse wijn en recepten/wijnspijs combinaties? Klik hier
Het Duits Wijninstituut in Nederland vind je hier
Meer over Silvaner op Anne-Wies.nl: Klik hier
Meer over reizen en ‘wijnen’ in Rheinhessen vind je hier
🍇🍷🍴Wil je geen enkel culinair nieuwtje, recept of wijn-spijs advies missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
#vegetarischrecept
Geef een reactie