Fruits de Mer
Fruits de Mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze Fruits de Mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals krabben en mosselen.
Welke wijn bij Fruits de Mer
Niet alle schaal- en schelpdieren op een plateau Fruits de Mer smaken hetzelfde. Oesters geven een andere beleving (smaak, mondgevoel) dan bijvoorbeeld kokkels, garnalen, kreeft of krab. Daarom is er ook niet één wijn die bij alle ingrediënten even goed past. Een veilige keuze is een niet-houtgedomineerde Chardonnay zoals een frisse Chablis. Of kies voor een zilte Muscadet, een mooie Chenin Blanc of een feestelijk glas Champagne.
Wat is jouw favoriete wijn bij Fruits de Mer?
Laat het me weten in een reactie hieronder!
Kijk voor meer info over schaal- en schelpdieren én recepten op de website Visrecepten.nl
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Geef een reactie