Heerlijk die barbecue avonden in de tuin, het park of op je balkon! In de serie: ‘welke wijn bij de barbecue’ bekijken we vandaag welke wijn lekker is bij VLEES op de barbecue. Een stevig stuk rood vlees van de barbecue vraagt om een stevige rode wijn. Aromatisch, kruidig, een beetje rokerig…. Veilig ga je met een Australische Syrah, een Argentijnse Malbec, een Californische Zinfandel of een Zuid-Afrikaanse Pinotage. En er zijn nog veel meer mogelijkheden. Ik geef je hier alvast 5 tips voor mooie rode wijnen voor bij de BBQ.
Wijn bij de barbecue 1: FETEASCA NEAGRA CORCOVA
Roemenië, Walachije
100% Feteasca Neagra, geen houtrijping. Stoer en tegelijk elegant. Rood fruit en een licht-zoete kruidigheid in de neus. Lekker sappig en soepel. Ook in de mond rood fruit naast blauwe besjes en bramen, nootmuskaat en witte peper. Ronde, fluweelzachte tannines. In de afdronk blijft het frisse rode druif en de witte peper.
€13,00 Roemwijn
“Stoer en tegelijk elegant met fluweelzachte tannines”
Wijn bij barbecue 2: CEDERBERG MERLOT-SHIRAZ
Zuid-Afrika, Cederberg
69% merlot en 31% shiraz; 14 maanden gerijpt eiken vaten van 3-4 jaar oud.
Donker fruit in neus en mond. Blauwe bessen, pruimen en een wit pepertje. Licht rokerig. Volle, ronde tannines.
€ 13,30 JouwWijnvriend
“Donker fruit, licht rokerig. Volle, ronde tannines”
Wijn bij barbecue 3: LA LINDA PRIVATE SELECTION SMART BLEND
Argentinië, Mendoza
Cabernet sauvignon, syrah, tannat van 30 jaar oude stokken; 6 maanden houtgerijpt.
In de neus karamel, kruidig en dik blauwe bessen fruit. Dat komt terug in de mond met ook een zoete kruidigheid en laurier. In de afdronk rokerig, tabak. Tannines blijven redelijk krachtig na door de tannat. What’s in a name;-). Een echte eetwijn!
± € 10,95 Verkoopadressen: Oud Reuchlin & Boelen
“Dik fruit, rokerig en stevige tannines na. Echte eetwijn!”
Wijn bij barbecue 4: BRAZIN (B)OLD VINE ZINFANDEL
Californië, Lodi
100% zinfandel van oude stokken; 12 maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken.
Intense, krachtige en complexe wijn. Rijp donker fruit in neus en mond. Rokerig, leer, vanille. Ronde, krachtige, maar tegelijk fris met bijna zwoele tannines. Rijke wijn.
± € 15,95 Groupe du Vin
“Intens, krachtig en complex. Rijke wijn.”
Wijn bij barbecue 5: THORN-CLARKE ‘SHOTFIRE’ QUARTAGE
Australië, Barossa Valley
33%, cabernet franc, 43% cabernet sauvignon, 12% malbec en 12% merlot; 12 maanden gerijpt in nieuw en gebruikt Frans eiken.
Donker rijp cassisfruit, pruimen, zoete kruidigheid en milde vanilletonen. Frisse zuren, rijpe, ronde tannines, lange afdronk.
€ 14,25 QV Select
“Rijp fruit, fris, ronde tannines en een lange afdronk”
Tip: meer leren over vlees?
Dan is de vlees cursus van de Cooking Academy wellicht leuk voor jou!
Klik hier voor meer info en een gratis proefles!
Meer wijn-spijs adviezen? Kijk hier even rond!
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje, recept of wijn-spijs advies missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Geef een reactie