Yes! Ze mogen weer, de festivals en wijnproeverijen! Hoewel op kleinere schaal dan we gewend zijn en onder strengere controles, maar we kunnen er weer op uit. Hoe neem jij je spullen mee? En je flessen lievelingswijn?

Als je op pad gaat is een rugzak altijd handig, of het nu voor je werk is of voor plezier. Er moeten tenslotte altijd wat spullen mee, waar je ook heen gaat. En met een rugzak heb je je handen vrij voor andere dingen. Genieten van een fijn glas wijn bijvoorbeeld. Maar hoe zoek je zo’n rugzak uit, en hoe voorkom je dat je hierbij een miskoop doet? Rugzakken kunnen tenslotte aardig aan de prijs zijn, dus je wilt het liefst dat je er een lange tijd mee kan doen.

Klein, groter, grootst

Ben jij er ook groot mee geworden? De rugzak? Het begint eigenlijk al op de basisschool, dan heb je al een rugzak nodig. Of zelfs nog eerder, omdat de meeste kinderen naar een opvang of peuterspeelzaal ook al een tasje mee krijgen. Een rugtas voor de basisschool hoeft doorgaans niet groot te zijn want die dient vooral voor het vervoeren van eten en drinken en zo nu en dan wat gymkleding. Dan houd je het dus klein en simpel. Maar wél leuk! Had jij ook zo’n ‘coole’ tas met bekende stripfiguren erop?

Het schoolboeken tijdperk

Eenmaal op de middelbare school moet je tas een stuk groter zijn. Steviger ook, want er moeten plotseling allerlei schoolboeken mee. De rugzakken worden wat minder uitbundig en vooral stoer. Merken als Eastpak zijn erg populair. Gelukkig zijn deze tassen stevig genoeg om jarenlang mee te gaan en flink wat boeken mee te zeulen. Misschien heb jij je rugzak van die tijd zelfs nog wel aan de kapstok hangen?

Rugzak school pixabay

En dan… de festivals

Wat is er handiger op een festival of wijnproeverij dan je spullen vervoeren in een rugzak? Op een festival kun je er met gemak een fles van je favoriete wijn en een paar (onbreekbare?) glazen in kwijt. Soms echter mag je je eigen wijn niet meenemen op een festival. Dan blijft het toch handig om een rugzak mee te nemen, want die gebruik je dan om een extra truitje mee te nemen, een busje deo of wat versnaperingen. En die lievelingswijn dan? Die neem je lekker mee voor de afterparty.

Rugzak concert pixabay

… en wijnproeverijen

En op een wijnproeverij? Op een wijnproeverij moet je je handen vrij hebben om goed een glas wijn te kunnen vasthouden en om aantekeningen te kunnen maken. Dan is een rugzak voor je spullen een stuk handiger dan een schouder- of handtas. En je kunt er gelijk alle folders en ander materiaal in kwijt die je bij de verschillende stands aangeboden krijgt.

rugzak wine tasting

Kortom: voor elke gelegenheid is er wel een geschikte rugzak te vinden. Welke rugzak is jouw favoriet? En… welke wijn zou jij erin meenemen?

 

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Bijenkorf en Eastpak

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#samenwerking