Leuke uitdaging voor alle slagers en hobby worstmakers: doe mee aan de wedstrijd de Lekkerste & Beste Wild Droge Worst van 2023! Tijdens de openingsweken van het Nederlands wildseizoen organiseert www.gastropedia.nl op het Park de Nationale Veluwe een nieuwe unieke wedstrijd: ‘Wie maakt Lekkerste & Beste Wild Droge Worst van  2023’.

Deze wedstrijd heeft 3 categorieën:

  1. Gevorderden/Slagers
  2. Junior slagers t/m 26 jaar
  3. Hobby worstmakers 

De opdracht: Maak een droge worst bestaande uit minimaal 70% wild. Voor alle overige toevoegingen en bereidingswijze bent u compleet vrij. De 2 worsten die u inlevert dienen hetzelfde te zijn.

Juryvoorzitter

De voorzitter van de jury is Paul van Trigt.  Paul (op de foto boven het artikel) is worst- en vleeswaren deskundige. Vanuit deze professie is hij regelmatig te zien als jury en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst, vleeswaren en traiteur producten. Tevens is hij werkzaam als auteur, adviseur, voorlichter, gastdocent en productontwikkelaar.

Meedoen?

De worsten kunnen opgestuurd worden naar Slagerij Wilbrink, Harskamperweg 20, 6731 AB Otterlo
of ingeleverd worden op:

  • 25 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur
  • 26 oktober tussen 09.00 en 12.00 uur

o.v.v. naam bedrijf, voor- en achternaam persoon, NAW-gegevens. Naam van het product.

Groninger metworst

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op zaterdag 28 oktober om 15.00 uur op het Nationale Park de Hoge Veluwe tijdens de Open Nederlands kampioenschappen Wild BBQ 2023.

  • Aan deelname zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden.

Interesse in droge worst? Kijk eens naar de GESCHIEDENIS VAN DROGE WORST

Heb je vragen en/of wil je meedoen aan deze Wild-Worst wedstrijd? >> Mail naar info@gastropedia.nl

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook