Werkervaring
2014 – heden culinair journalist & schrijver Wine & Food bij www.Anne-Wies.nl
2016 – 2018 wijnspecialist bij culinair platform LekkerTafelen.nl
2015 – 2016 co-founder website/platform ‘I Love Food & Wine’ www.IloveFoodwine.nl
1998 – 2014 eigenaar foodspecialiteitenwinkel ‘Gransjean Wijnen en Delicatessen’ te Den Haag
Jureringen
– Mundus Vini Duitsland, Neustadt 2019 – 2020 – 2021 – 2022
– Vinarium International Wine Contest, Roemenië, Boekarest 2021
– Berliner Wein Trophy, Duitsland, Berlijn 2021
– Concursul Vinuri Rose, Roemenië, Boekarest 2021
– Concours Mondial de Bruxelles Luxemburg 2021
– Concours Mondial de Bruxelles Tsjechië, Brno 2020
– Concours Mondial de Bruxelles Zwitserland, Aigle 2019
– Concours Mondial de Bruxelles China, Beijing 2018
– Concours Mondial de Bruxelles Spanje, Valladolid 2017
– International Rosé Championship Polen, Krakau 2017 – 2018 – 2019
– Concours Mondial du Sauvignon in Oostenrijk, Graz 2018
– Concours Mondial du Sauvignon in Italië, Udine 2019
– Concours Mondial du Sauvignon in Frankrijk, Touraine 2020
– International Bulkwine Competition 2018 – 2019 – 2020
– Beste Foodspecialiteitenwinkel Nederland 2015 – 2016 – 2017
– Beste Noviteit Vakbeurs Foodspecialiteiten 2012 – 2013 – 2015 – 2016 – 2017
– Cum Laude Boerenkaas verkiezing 2015 – 2016 – 2017 – 2018
Opleidingen
2010-heden Diploma Course London Wine & Spirit Education Trust
2003 Diploma Registervinoloog van de Wijnacademie
1979 Diploma Directiesecretaresse Stichting Praktijkexamens PONT Leiden
1978 Diploma HAVO Agnes College Leiden
Cursussen/Certificaten
– Schrijven voor het web – NVJ Academy 2016
– Social Media Master – NVJ Academy 2016
– Training Google Analytics – Frankwatching 2016
– Culinair schrijven – Academie Culinair en Wijnschrijven 2014
– Bodem en Klimaat, Wijnproefkunde, Nieuwe en Speciale Vinificaties – Oinos
– Certificate Wine of Australia Academy – Wine of Australia
– Advanced Certificate Level 3 – London Wine & Spirit Education Trust (WSET)
– Wijn-spijs – Academie voor Gastronomie
– Sociale Hygiène
Nevenwerkzaamheden/Volunteer
2017 – heden Voorzitter Slow Food Rotterdam
2015 – 2018 Voorzitter Stichting Boeren Goudse Oplegkaas Slow Food NL
2015 – heden Coördinator Presidium Boeren Goudse Oplegkaas Slow Food NL
2006 -2016 Bestuurslid Vakcentrum Levensmiddelen, sectie Kaas- en Delicatessen
2014 – 2015 Communicatie Slow Food Presidium Boeren Goudse Oplegkaas
Lidmaatschappen
– Slow Food community Rotterdam
– Nederlands wijngilde
– Franse kaasgilde
– Haagse Wijnsociëteit
– Wijngilde Le Tire Bouchon
Overig
– De volgende landen heb ik bezocht voor inkoop en/of (wijn)studiereizen: Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Portugal, Roemenië, België, Engeland, Ierland, Zuid-Afrika, Chili, Argentinië, China.
– Actief via sociale media: Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn