De kunst van het distilleren wordt al generaties lang doorgegeven van vader op zoon. De gins en genevers van Rutte Distillateurs worden dan ook nog altijd op dezelfde manier gemaakt als de oprichter Simon Rutte in 1872 deed, vanuit de kleine achterkamer in de distilleerderij in Dordrecht: Met liefde, en met de hand. Dit jaar bestaat het bedrijf 150 jaar. Reden voor een feestje! Annita ’t Hoen* was erbij en heeft genoten. Een korte impressie.

“Wat een mooi feest: 150 jaar Rutte Dordrecht! Eigenlijk staat alles in de titel: Wat een mooi feest en hoe goed is dat om er met elkaar bij stil te staan.”

Simon kon exotische specerijen en fruit distilleren doordat zeilschepen deze bijzondere ingrediënten aanvoerden in de havens van Dordrecht. Zijn sterke dranken werden snel populair waardoor hij besloot om het café van zijn familie aan de voorkant uit te bouwen tot slijterij.

Na een huwelijk met de Kuyper uit Schiedam is Rutte springlevend ! Beide distilleerderijen hebben elkaar versterkt, dus 1+1 = 3!

Rutte botanicals compilatie

Internationaal hebben vooral de ontwikkeling van de gin en de jenever en de input van Myriam Hendrickx als “Master Distiller” voor de Rutte distilleerderij veel goeds gebracht. Het is een springlevend bedrijf met mooie jenevers en likeuren.

Rutte Myriam

Voor de gasten was de rode loper uitgelegd en bij binnenkomst kon men genieten van een heerlijk verfrissende Gin&Tonic of een cocktail met Sloe gin en Cava. Het was erg interessant en leuk om de distilleerderij te bezoeken waar ook een cocktailbar was ingericht en gerechtjes werden geserveerd met botanicals die worden gebruikt voor alle mooie distillaten van Rutte Distillateurs. Daarnaast was er de mogelijkheid om een mooie foto te laten maken.

Annita 't Hoen samen met Myriam Hendrickx

Annita ’t Hoen (l) samen met Myriam Hendrickx

Vele gasten hebben kunnen genieten van het mooie feest en de toespraken van Myriam Hendrickx en de CEO van De Kuyper, Mark de Witte. Bij het afscheid kregen de gasten ook nog een leuke “goodie bag” mee naar huis, met daarin een proeverij van de jenever en de Oude Simon 5 jaar (!), een beschrijving van de cocktails en het diner en een muntblok om aan te planten.

Rutte Old Simon Jubilee

Kortom: een geweldige organisatie en we hebben kunnen genieten van allerlei heerlijkheden in het mooie oude, maar opgefriste en prachtige pand van Rutte! Op naar de volgende 150 jaar!!

www.rutte.com

Foto’s: Albert van Beeck Calkoen 

*Annita t’ Hoen is Registervinoloog® en Liquorist. Na een carrière in wijnhandel en horeca is zij nu met veel enthousiasme werkzaam bij De Kaashoeve in  Rotterdam, waar zij haar wijn-spijs kennis volop kan gebruiken. Lees hier de artikelen van Annita

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook