Van vrijdag 9 augustus t/m 25 oktober 2019 kunnen jij en je collega’s vanaf 16.30 uur het weekend inluiden op de Vrijmiboot: een gezellige en een relaxte vaartocht op een luxe loungeboot door het Schiedamse distilleerdistrict. Laat je, onder het genot van een heerlijke gin-tonic, verrassen door smakelijke verhalen van bekende Schiedamse distilleerders als Loopuyt en Bobby’s Schiedam Dry Gin.

sdam-foto-anjes-gesink-Vrijmidboot met molen

De vaartocht

Om 16:30 uur stappen jij en je collega’s op de loungeboot voor een relaxte vaartocht van een uur langs de pakhuizen van verschillende Schiedamse distilleerders, gelegen aan de Buitenhavenweg. Aan boord krijg je een tasje met een miniatuur van één van de distilleerders, een flesje tonic en een beker. Met een flinke schep ijs en frisse garnituur maak je zo je eigen gin-tonic voor onderweg. Na een kwartiertje varen maak je een tussenstop op het water bij één van de deelnemende distilleerders, maar blijft iedereen gezellig aan boord. Een gids vertelt je ondertussen alles over de desbetreffende gin en het bedrijf.

S'DAM. Louncheboot distillers tour.

“Start je weekend met een relaxte tocht op de Vrijmiboot . Geniet van de lekkerste gin-tonics tijdens een vaartocht langs bekende Schiedamse distilleerders.”

Vrijmiboot X Loopuyt

Loopuyt is een nieuw merk met oude roots, geworteld in 1772. Bij het stoken van de gin naar eigen recept gebruikt Loopuyt wel twaalf verschillende kruiden. Ook maakt het drankmerk een eigen tonic en ginger beer op basis van natuurlijke ingrediënten. In pakhuis De Molukken heeft Loopuyt een flinke opslagruimte. De sfeer van de tijden van de drooglegging is op deze bijzondere locatie duidelijk voel- en zichtbaar. Een boksring op ware grootte, verborgen ruimtes, illegale barretjes en het kantoor van de big boss: op de boot zal de gids je er alles over vertellen.

loopuyt gingerbeer horizontaal

Vrijmiboot X Bobby´s Schiedam Dry Gin

Bobby’s Dry Gin is het verhaal van de Molukse opa Bobby en zijn kleinzoon Sebastiaan van Bokkel, die al lang de droom had om een eigentijdse gin te maken naar het recept van zijn grootvader. Opa Bobby had namelijk de gewoonte om kruiden aan zijn jenever toe te voegen om zo zijn drankje meer op smaak te brengen. Zo is het idee voor Bobby’s Gin geboren. Het kostte Sebastiaan en zijn team bijna twee jaar om Bobby’s te maken: een zeer fijne en evenwichtig gedistilleerde gin met acht botanicals, afzonderlijk gedistilleerd zonder additieven, suikers of extracties. Bij de vaartocht van Bobby’s Dry Gin komt een ambassadeur aan boort om het bijzondere verhaal achter het bekende Schiedamse drankmerk te vertellen.

Schiedam Vrijmiboot S'DAM. Louncheboot distillers tour.

Waar komt gin-tonic vandaan?

Uit de bast van de Kinaboom wordt kinine geëxtraheerd, een middel dat al eeuwenlang wordt gebruikt tegen malaria. In de koloniale tijd dronken de Engelsen in India een limonade met kinine dat ‘tonic water’ werd genoemd. Door de toevoeging van gin aan de wat bittere tonic werd het drankje een stuk lekkerder. Gin is afkomstig uit Nederland, en niet uit Engeland zoals veel mensen denken. Begin 17e eeuw werden Engelse soldaten verscheept naar de ‘lage landen’ om te vechten waar zij zich met jenever moed in dronken. De Engelsen spraken dit uit als ‘giniver’, afgekort tot ‘gin’. Na de oorlog namen de Engelsen hun drinkgewoonte en voorraad mee naar huis, waardoor de productie aan de andere kant van de zee op gang kwam.

Over Stichting Promotie Schiedam

Met de in 2015 gelanceerde campagne S’DAM zet Stichting Promotie Schiedam met haar stakeholders wonen, werken en recreëren in Schiedam op de kaart. Het merk S’DAM is toekomstgericht en komt voort uit het DNA van de stad: het distilleercluster met onder andere wereldberoemde jenever als gin, de maritieme sector en de veelzijdige maakindustrie. Dit DNA vormt ook de basis voor de huidige projecten

Overige informatie over de Vrijmiboot

Prijs:               €25,- per persoon
Website:         https://www.sdam.nl/
Opstappen:   Steiger Lange Haven 36
Tijd:                16:30 uur  – 17:30 uur
Tel:                 010 473 30 00

Bron: persbericht MissPublicity

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!