Zo’n dag met een heerlijk voorjaarszonnetje. Dan krijg ik zin in de natuur. Wil ik gras ruiken, vogels horen fluiten, kuikentjes uit hun ei zien kruipen en lammetjes huppelen in de wei. Heb jij dat ook?

Voorjaarssalade met rauwe ham en vijgen

Maar ik krijg ook zin in in frisse voorjaarsalades. Zoals deze: dun gesneden serranoham, brokjes Blu Passito kaas (of een andere blauwschimmel) en een vers vijgje op een bedje van rucola. Daarover een frisse ‘crema a base de aceto balsamico’. Maar wat echte balsamico is natuurlijk ook erg lekker!

Voorjaarssalade rauwe ham en vijgen

Een niet té strakdroge rosé is hier lekker bij, met name door het zoute van de kaas en ham. Bijvoorbeeld de CEPA 21 HITO rosé van Emilio Moro uit het Spaanse Ribera del Duero. Hij is gemaakt van 100% tempranillo. In neus en mond rood fruit, vooral aardbeitjes. Hij lijkt een klein zoetje te hebben, maar is wel droog. Rond en soepel, lekker fris en heeft een mooie zuurgraad.

HITO Rosado Voorjaarswijnen

“Rond en soepel, rood fruit en lekker fris”
A-W 7,5/10
€ 8,95 te koop bij Grandcruwijnen.nl 

Voorjaarssalade met garnaaltjes, grapefruit en avocado

Deze heerlijke salade kreeg ik op een zonnige dag bij restaurant L’Entrecôte Museumpark in Rotterdam geserveerd: Hollandse garnaaltjes, rode grapefruit, reepjes avocado, kappertjes en gemengde sla met een heerlijk fris sausje.

Voorjaarswijnen salade entrecote

Een lekkere wijn hierbij is bijvoorbeeld de Portillo Plot 3 Sauvignon Blanc van Salentein. Die is niet zo zwaar, lekker stuivend, fris, heeft tropisch fruit en groene appel en een fijn bittertje na.

Salentein Portillo Plot 03 Voorjaarswijnen Argentinië

“Fris en licht, groene appel en tropisch fruit en een fijn bittertje na”
A-W 8-/10
€ 8,95 te koop bij Salenteinshop en Wijnkring.nl

Laat de zomer maar komen!

 


LINKS: 

Tips voor lekkere wijnen bij asperges vind je hier!

☀🍷De komende weken volop heerlijke voorjaarswijnen op deze website. Meer lezen over zomerse gerechtjes en wijnen? Schrijf je dan hier in ✏voor onze wekelijkse nieuwsbrief!