-persbericht- Dit jaar viert ’s lands bekendste kwaliteitsbroodbakker haar twintigste verjaardag. Vlaamsch Broodhuys heeft in de afgelopen twee decennia gezorgd voor een nieuwe beleving van brood in Nederland. Naast de introductie van het ‘Baker’s Café’, heeft de bakker het zuurdesem op de kaart gezet en kwaliteitsbrood tot de norm gemaakt. Het bakkerspaar Dimitri en Diante Roels gaan onverminderd door met hun missie om iedereen, elke dag, overal, echt te kunnen laten genieten van goed brood.
vb voor winkel Vlaams Broodhuys

Vlaams Broodhuys Manifest

De producten van Vlaamsch Broodhuys zijn al dagelijks landelijk verkrijgbaar dankzij de webwinkel, de 14 Baker’s Cafés en 21 overige verkooppunten. De definitie van goed brood heeft Roels vastgelegd in een manifest, de basis waar kwaliteitsbrood aan moet voldoen. Zelf gebruikt hij slechts drie zorgvuldig geselecteerde ingrediënten voor zijn beroemde ‘Grand mère volkoren’: campremy tarwe, Bretons zeezout en gevitaliseerd water. Campremy tarwe is de enige tarwesoort die een eigen aroma en smaak afgeeft en bovendien zorgt voor een bijzondere, krokante korst. Dit tarweras wordt speciaal voor de Nederlandse topbakker verbouwd in Frankrijk en door ambachtelijke molenaars in Oudorp en Schiedam vermalen. Sterrenchef en vriend Sergio Herman: ‘Als je spreekt in termen van Michelinsterren, dan heeft Vlaamsch Broodhuys er drie voor haar kwaliteitsbrood’.

Vlaams Broodhuys brood

Iconen op de broodzakken

Ter gelegenheid van haar 20ste verjaardag, is de geschiedenis van het Vlaamsch Broodhuys afgebeeld in 20 iconen op de broodzakken. Hier komt alles in vogelvlucht aan bod: van het allereerste brood, de lancering van de patisserielijn en de introductie van het Baker’s Café tot de geboorte van de nieuwe bakkerij, het manifest èn de kinderen. Twee van de drie bakkerskinderen hebben al een eigen brood: Pain ‘Christophe’, gemaakt van roggezuurdesem met lijnzaad en zoutkristallen op de knapperige korst is vernoemd naar de oudste zoon. Naar Julius, de middelste zoon, werd een spelt brood vernoemd, ‘Julius spelt’ een woordgrapje vanwege zijn dyslexie. Voor benjamin Toussaint wordt nog gebroed op een mooi broodsoort.

Vlaams Broodhuys, de film

Het vierde lustrum van de bakker wordt tevens bezegeld met een prachtige nieuwe film. Hierin wordt de kijker meegenomen in de wereld van Vlaamsch Broodhuys: hoe het begon en hoe Roels zijn droom verwezenlijkte om het allerlekkerste brood te maken voor zoveel mogelijk mensen.

link: