De beleving, het verhaal achter een wijn, wordt steeds belangrijker. Virtual Reality is enorm in opkomst. Bekijk onderaan dit blog een kort filmpje over hoe het eraan toe ging in de RAI.

Virtual reality

Van 9 t/m 12 januari kun je in de Amsterdamse RAI een kijkje nemen in de wijngaarden en kelders van Bodegas Vicente Gandía. Niemand minder dan eigenaar Javier Gandía leidt je rond terwijl je zijn wijnen proeft. En je hoeft daarvoor niet eens naar Valencia! Wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen ontwikkelde in samenwerking met het Spaanse wijnhuis namelijk een nieuwe manier van wijnbeleving: samen maakten ze een virtual reality film waarbij je door middel van een virtual reality bril op interactieve wijze wijnen kunt proeven. En beleven.

vincente-vr-opname-in-wijngaard Virtual Reality

Vicente Gandía neemt je mee de wijngaarden in.

Virtual reality: wijn is beleving!

Marcel Just de la Paisières, brand manager bij Oud Reuchlin & Boelen vertelt. “De beleving, het verhaal achter een wijn, wordt voor onze klanten en de consument steeds belangrijker. Virtual reality is enorm in opkomst in verschillende sectoren. Het kan volgens ons ook goed door wijnwinkels en horecagelegenheden ingezet worden. Virtual reality biedt mensen een unieke beleving tijdens het wijnproeven. Met die gedachte in het achterhoofd hebben we deze virtual reality film samen met Vicente Gandía en Sky Movies ontwikkeld. Wij bieden zo de eerste écht interactieve proeverij aan onze afnemers.

vincent-orb-drone-vr Virtual Reality

De virtueel reality film is grotendeels met een drone opgenomen.

Vicente Gandía

Vicente Gandía is een wijnhuis van meer dan een eeuw oud dat in 1885 werd opgericht in Valencia. Tegenwoordig heeft de vierde Gandía generatie de leiding. Vicente Gandía is altijd trouw gebleven aan de normen en waarden waar het op is gebouwd: iets toevoegen aan het welzijn van de maatschappij en het blijven innoveren en verbeteren van het bedrijf zonder de wijntraditie te vergeten. Vicente Gandía is het grootste wijnhuis in de omgeving van Valencia en heeft, volgens de Penin Guide, de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Bekijk hier hoe een filmpje! 

Geïnteresseerden kunnen tijdens de beurs een voorproefje krijgen van een virtual reality wineflight, uiteraard met de wijnen van Bodegas Vicente Gandía!
Bezoek in Hal 5 in RAI Amsterdam standnummer 05.116.

vincent-orb-drone-vr

Meer info? Neem contact op via de website van Oud Reuchlin & Boelen 

 

PS: over een virtueel bezoekje aan de Champagne lees je hier

Bron: persbericht