Na een succesvolle samenwerking van bijna veertig jaar hebben Oud Reuchlin & Boelen (OR&B) en Champagne Taittinger in goed overleg besloten ieder hun eigen weg te gaan. Nieuwe importeur is geworden VINVIN Wines. Precies op de dag dat VINVIN Wines één jaar bestaat, verwelkomen zij de gerenommeerde Champagne Taittinger in hun portfolio. Als exclusief wijnimporteur zullen zij deze ‘Grande Marque’ in Nederland positioneren met de focus op “The Art of Living”.

“Wij willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan dit prachtige avontuur. Ik bedank onze beide teams en klanten in de horeca en wijnhandel. Veertig jaar is een waar toonbeeld van loyaliteit, we hebben elkaar dan ook een bruisende toekomst gewenst” – Clovis Taittinger, Managing Director van Champagne Taittinger

OR&B is er trots op dat zij zoveel jaar met Taittinger heeft mogen werken. “Maar, de realiteit is ook” zegt Managing Director van OR&B José Olde Olthof; “dat onze koers is gewijzigd en onze wegen niet meer dezelfde richting uitgaan, dan moet je elkaar de ruimte gunnen voor verdere ontwikkeling”.

Bijzondere en unieke familiewijnhuizen bij VINVIN

Sinds de succesvolle lancering van VINVIN Wines in oktober 2020 heeft het trio Frank Laurentius, Corinne Hofland en Marcel Just de la Paisières het portfolio van VINVIN weten uit te breiden met bijzondere en unieke familiewijnhuizen die passie, kwaliteit, authenticiteit en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Hun focus ligt op wijnhuizen die een rijke geschiedenis, een sterke identiteit en een ‘joie de vivre’ attitude kennen. Belangrijk hierbij is een consistente en menselijke benadering van kwaliteit, prijs en plezier. Deze visie in combinatie met de ervaring en kennis van het jonge VINVIN Wines waren de belangrijkste redenen voor Champagne Taittinger om VINVIN Wines te kiezen als hun nieuwe partner.

“VINVIN Wines team and ourselves will humbly dedicate ourselves on offering heartfelt wines with an heartfelt passion for the persons we are serving with bubbles of happiness, bubbles of pleasure. Bubbles of a dancing and sparkling mindset, history and culture” –  Vitalie en Clovis Taittinger.

Breed scala aan kwaliteit Champagnes

Het team van VINVIN Wines is het daar volledig mee eens: “De familie Taittinger en wij delen dezelfde passie en cultuur. Corinne en Marcel hebben al een lange geschiedenis met dit Champagnehuis en Frank heeft als Champagne-liefhebber de afgelopen jaren een speciale band opgebouwd met het merk en de familie. Wij zullen al onze liefde en energie stoppen in het opbouwen van een geweldige geschiedenis en een geweldige reis voor Taittinger in Nederland. Kwaliteit en een uitgebreid assortiment van speciale cuvees, zoals de Grands Crus Prelude en de Comtes de Champagne, naast de internationaal geprezen Brut Reserve, verrijken ons unieke portfolio en bieden onze klanten de gewenste diversiteit van een breed scala aan kwaliteit Champagnes”.

Evenementen

Om de strategie kracht bij te zetten, vinden de komende maanden diverse evenementen plaats in de segmenten gastronomie, kunst & lifestyle, sport & entertainment en luxe. Zo zal VINVIN Wines zich presenteren op de MASTERS OF LXRY EXPO in de RAI Amsterdam van 18 tot 22 november: “hier zullen wij ook samen met onze geliefde klanten en andere wijnliefhebbers genieten van een mooi glas Champagne en proosten op de sprankelende toekomst!” “Le Prix Culinaire”, de internationale culinaire wedstrijd op het allerhoogste niveau, wordt dit jaar door VINVIN wijnen samen met Champagne Taittinger in Nederland georganiseerd op 28 oktober op een prachtige locatie in Amsterdam met een select gezelschap.

Over Champagne Taittinger

Het champagnehuis dat zijn oorsprong vindt in 1734, werd in 1932 overgenomen door Pierre Taittinger en draagt sindsdien zijn internationaal vermaarde naam. Door de jaren heen verkreeg Taittinger steeds meer bekendheid tussen de grote champagnehuizen door de nadruk te leggen op innovatie en zich te concentreren op chardonnay die zorgt voor de kenmerkende stijl, finesse en elegantie van dit champagnehuis. De familie heeft 289 hectare wijngaarden in bezit, gelegen op de beste locaties rondom Reims. In 2005 kende Taittinger tijdelijk een investeringsmaatschappij als eigenaar, maar in 2006 kocht de familie het huis terug omdat de waarden en kwaliteit van de Champagne Taittinger niet gewaarborgd werden. Tegenwoordig staan Clovis Taittinger en zijn zus Vitalie samen met een jong en ervaren team aan het roer, en is het champagnehuis het grootste familiebedrijf in de Champagnestreek.

Over VINVIN Wines

VINVIN Wines bestaat uit een team van wijn experts en wijnliefhebbers dat hun kennis van wijn wil combineren met persoonlijke benadering van klanten. Het assortiment van VINVIN Wines bestaat uit meer dan 300 uitzonderlijke wijnen van  bijzondere kwaliteit, inclusief wijnen die maar gelimiteerd verkrijgbaar zijn. Met dit portfolio van prachtige wijnen en champagnes verrassen zij vele wijnliefhebbers en geliefde klanten met vreugde en geluk.

Voor meer informatie zie https://www.vinvinwines.nl/nl/

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!