VinoVision Paris, dé vakbeurs voor wijnen uit Midden- en Noord-Frankrijk vond dit jaar voor de eerste keer plaats. Van 12 t/m 14 februari stond het beurscomplex Porte de Versailles in Parijs in het teken van wijnen uit de regio’s Elzas, Bourgogne, Champagne en Val de Loire.

VinoVision goed bezocht

De organisatie, die in handen is van de vakverenigingen voor wijnproducenten uit deze regio’s,  zegt zeer tevreden te zijn. Het nieuwe vakevenement voor wijnen uit Midden- en Noord-Frankrijk werd positief ontvangen door de marktspelers van de wijnbranche. Ruim 3.300 vakbezoekers werden gedurende drie dagen verwelkomd door 400 exposanten. Onder de bezoekers was 17% afkomstig van buiten Frankrijk, voornamelijk uit de U.S.A., Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Nederland en eveneens uit Zuid-Korea, Japan, China en Canada. Trading, detaillisten, importeurs en supermarktorganisaties waren de best vertegenwoordigde sectoren onder de internationale bezoekers.

centre_loire

Hét nieuwe wijntrefpunt

Pierre Clément, voorzitter van de Association des Vignobles Septentrionaux (Franse Vakorganisatie van Noordelijke Wijngaarden), over de beurs: “In de gangpaden heerste algemene tevredenheid. De VinoVision Paris heeft zich neergezet als hét nieuwe wijntrefpunt dat zich de aankomende jaren verder zal ontwikkelen”. De aangename en overzichtelijke indeling van de VinoVision werkte bevorderend op de interactie tussen exposanten en vakbezoekers. ‘Tasting Avenue’, de ruimte voor proeverijen, bracht discussies tussen professionals tot stand. De VinoVision Paris is optimaal toegankelijk voor internationale inkopers en dus bijzonder geschikt voor de export. VinoVision heeft een overtuigende eerste beurseditie neergezet, met een moderne look en een vernieuwende insteek. Reeds nu zijn de ogen van de exposanten en de beursorganisatie gericht op de volgende beurseditie van de VinoVision Paris. De tweede editie van de VinoVision Paris vindt plaats in februari 2018.

 

Bron: persbericht Promosalons Nederland, de Nederlandse vertegenwoordiging van de Franse vakbeurzen.