Flessenpost. Vandaag niet één fles, maar vier flessen in een doos: de VINOOS wijnbox valt op de mat. Ik had er wel al over gehoord en ben altijd nieuwsgierig. Leuk dat ik hem nu zelf eens kan testen.

De geboorte van de VINOOS wijnbox

Op de website lees ik dat VINOOS zo’n jaar of twee geleden is opgericht door twee zwagers die dezelfde passie delen: wijn. Samen waren ze steeds op zoek naar lekkere wijn én vonden die ook. Omdat ze merkten dat vrienden en kennissen daar vaak grote moeite mee hadden besloten ze hun kennis en ‘trouvailles’ te delen. Na een paar avondjes brainstormen was het idee van de VINOOS wijnbox geboren.

vinoos doos met flessen

De kartonnen doos van VINOOS is goed stevig.

Leuke info bij de wijnen

De VINOOS wijnbox die ik toegestuurd heb gekregen is er een met twee witte en twee rode wijnen. Bij elke fles zit een kaart met info over de wijn. Kort wordt een beschrijving gegeven van het wijnhuis, het herkomstgebied, de gebruikte druiven, een wijn-spijs advies en een proefnotitie. Ook voor je eigen proefnotities is er op de kaart een stukje ingeruimd. Zo heb je op één kaart alle info netjes geordend. Dat maakt het nabestellen van je favoriete wijn makkelijk. Want ook dat is mogelijk bij VINOOS.

Bekende flessen in mijn VINOOS wijnbox

De flessen in mijn VINOOS box zijn voor mij geen onbekende. Twee ervan heb ik zelf verkocht: de Montgravet Sauvignon Blanc en de Tradition van Domaine de Grangeneuve. De Sauvignon is wat je ervan verwacht: stuivend, groene appel, citrus en tropisch fruit. Een extra tip bij de ‘Tradition’ uit de Rhônestreek is om een bezoekje te gaan brengen aan de prachtige 15e eeuwse boerderij van de eigenaren, de familie Bour. Goed tip, want dat deed ik eens en dat wat een top-bezoekje! De andere twee wijnen zijn Spaans: Synera Blanco gemaakt van macabeo uit Catalunya en De Moya Gloria van monastrell uit Valencia. Ook dat zijn fijne wijnen en de proefnotities op de kaarten komen vrijwel overeen met de mijne.

vinoos wijnen en kaarten

Flexibel abonnement

Als je van verrassingen houdt, of als je geen zin hebt de deur uit te gaan om je wijnen te kopen is een abonnement op de wijnbox van VINOOS een leuk idee. Bij een abonnement krijg je elke maand een doos met vier verschillende wijnen thuisgestuurd. Je kunt kiezen uit een witte, rode of een gemengde VINOOS wijnbox. Een abonnement kost €39,- per maand. De bezorging is gratis en je kunt stoppen, pauzeren of wijzigen wanneer je wilt.

LINKS:

Klik hier om naar de website van VINOOS te gaan

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!