Na ruim 25 jaar opent de vereniging van vinologen de klassieke blindproefwedstrijd ‘Vinoloog van het Jaar’ ook voor de houders van het diploma WSET 3 en 4. Daartoe zal de naam veranderd worden naar ‘Lafite Laureaat’.

Om de extra deelnemers een plek te geven, zal het aantal regionale voorronden worden uitgebreid en zullen er twee halve finales plaatsvinden. Het volledige wedstrijdreglement is te vinden op de website van de Verenigde Vinologen, www.vinologen.wine. Inschrijving kan via deze website. WSET 3 +4 gediplomeerden schrijven zich in als ‘introducé’. Deelname is €35* per persoon. Hierin is inbegrepen de proeverij van de 12 wijnen, de beoordeling door de jury en de bespreking van de wijnen en de antwoorden door Masters of Wine Cees van Casteren en Job de Swart.

Met het openstellen van haar competitie hoopt de Verenigde Vinologen dat de wedstrijd hiermee nóg meer in aanzien zal stijgen. Tegelijkertijd zal het Lafite Laureaat WSET-afgestudeerden organoleptisch een podium bieden en de kans geven zich in een directe confrontatie te meten met vinologen.

Het Lafite Laureaat is een blindproefwedstrijd van 12 wijnen waarvan de organisatie in handen is van de Verenigde Vinologen. Na een aantal regionale voorronden gaan de deelnemers met de beste score door naar de Halve Finales waarna de beste tien doorgaan naar de Finale. Sinds 2018 is Chateau Lafite Rothschild de hoofdsponsor. Winnaars waren onder andere Cees van Casteren MW, importeurs Udo Göebels en  Alessandro Matrone en gastschrijver op Anne-Wies.NL Registervinoloog en Weinakademiker Ed Carper. Aan het winnen van het Lafite Laureaat is een reis naar Chateau Lafite Rothschild verbonden met lunch op het chateau en onder andere een proeverij met de wijnmaker.

Data voorronden in 2023 (de locaties worden op vinologen.wine bekend gemaakt):

  1. Donderdag 22 juni 19.30u Hotel Mitland, Utrecht
  2. Dinsdag 4 juli 19.30u Van der Valk Hotel, Arnhem
  3. Maandag 10 juli 19.30u Van der Valk Hotel, Breda
  4. Maandag 4 september 19.30u (TBC)
  5. Dinsdag 12 september 19.30u (TBC)
  6. Woensdag 27 september 19.30u (TBC)
  7. Woensdag 18 oktober 19.30u (onder voorbehoud)

(*Aangezien leden van de Verenigde Vinologen contributie betalen en een deel daarvan wordt gebruikt voor de wedstrijd betalen zij €20 per persoon).

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook