Nog krap één maand te gaan en dan is het zover: de Vinexpo gaat weer van start. Dit grote internationale vak-evenement voor wijn en gedistilleerd vindt van 18 t/m 21 juni plaats in Bordeaux, voor mij een van de leukste steden van Frankrijk.

Vinexpo: compleet en gevarieerd

Ruim 2.000 exposanten uit zo’n 40 landen reizen voor Vinexpo af naar Bordeaux om hun wijnen te laten proeven aan in- en verkopers,  de internationale pers en andere wijnprofessionals. Een compleet en gevarieerd aanbod van wijn- en gedistilleerdmerken uit o.a. Argentinië, Chili, Duitsland, Ierland, Italië, Kroatië, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, maar ook exposanten uit Georgië, Libanon en Rusland, staan zij aan zij met talloze Franse.

VInexpo Lac

Spanje eregastland

wine-spectator-9-1-4Dit jaar is Spanje eregastland. Alle Spaanse exposanten staan centraal bij elkaar in het centrum van de Vinexpo en vinden er diverse activiteiten rondom dit land plaats. Zo wordt een bijzondere avond georganiseerd met topbodega’s en Spaanse topchefs en vindt de grootste proeverij van Spaanse wijnen buiten Spanje plaats: ‘A Taste of Spain’ in samenwerking met het toonaangevende wijnmagazine Wine Spectator.

‘One to Wine’ meetings op Vinexpo

Ook worden dit jaar weer de ‘One to Wine meetings’ georganiseerd. Deze ‘One to Wine Meetings’ werden tijdens de Vinexpo Bordeaux 2015 en de Vinexpo Hong Kong 2016 zeer gewaardeerd. Met deze meetings worden gerichte zakelijke afspraken gepland tussen exposanten en vooraf aangemelde bezoekers, die plaatsvinden op de stands.

Biologisch en biodynamisch op WOW!

Voor het eerst is een speciale ruimte gewijd aan biologische en biodynamische wijnen onder de noemer WOW! (World of Organic Wines!). Vinexpo verwelkomt daar 200 internationale producenten die hun biologische en biodynamische wijnen laten proeven. Het thema WOW! wordt aangevuld met conferenties en rondetafelgesprekken over gerelateerde thema’s. Daarnaast worden biologische gerechten gepresenteerd in een speciaal restaurant.

Vinexpo WOW-grappes-690x460

Foto: website Vinexpo

Proeverijen, conferenties en paneldiscussies

Naast het bevorderen van business op de stands, organiseert de Vinexpo een compleet programma bestaande uit conferenties en proeverijen. Deze evenementen, gericht op het bijeenbrengen van erkende specialisten en nieuwe talenten, vinden gedurende de vier beursdagen plaats in hal 3. Paneldiscussies wordt gehouden over twee belangrijke actuele zaken die de wijnwereld bezig houden: ‘Global warming en de invloed daarvan op de wijngaarden’ en ‘Impacts en risico’s van de Brexit

Netwerkavond: The Blend

The Blend is de officiële avond van de Vinexpo en vindt dit jaar plaats op dinsdag 20 juni in het schitterende Palais de la Bourse, in het historische centrum van Bordeaux, van 19:30 uur tot 01:00 uur ’s nachts. Deze avond, exclusief voor bezoekers en exposanten van de Vinexpo, vormt de ideale gelegenheid om in een ontspannen en gezellige sfeer te netwerken en elkaar te ontmoeten onder het genot van een originele selectie wijn, champagne, cognac en gedistilleerd.

Vinexpo bordeaux place de la bourse

Les Vinexperiences

Bordeaux, een stad gehuld in de kleuren van wijn en gedistilleerd: Les Vinexperiences. Alhoewel de vakbeurs uitsluitend toegankelijk is voor vakbezoekers, kunnen locals en toeristen de wereld van wijnen ontdekken tijdens verschillende nevenactiviteiten. Het vakblad Terre de Vins organiseert iedere avond vanaf 18 uur proeverijen van verschillende Franse wijnsoorten op symbolische locaties in Bordeaux. Daarnaast mag een bezoek aan het schitterende en pas geopende ‘wijnpretpark’ Cité du Vin niet vergeten worden!

Badge bestellen, tips en korting op je vlucht

Kortom: het worden weer een paar mooie, interessante dagen daar in Bordeaux. Voor het complete programma ga je naar de website van Vinexpo. Voor het bestellen van je toegangsbadge klik je  hier.
Op de website vind je ook informatie over verblijf in Bordeaux tijdens de beurs. Wat betreft je reis, kunt je gebruik maken van speciale kortingstarieven op je vlucht met Air France KLM via de website
www.airfranceklm-globalmeetings.com met gebruik van de speciale code: 29933AF .  Ook zijn er rechtstreekse (goedkope) vluchten van Amsterdam naar Bordeaux met Easyjet. Maar wees er snel bij want het wordt druk in Bordeaux!

 

Bron: persbericht Promosalons Nederland