Van 13 t/m 16 mei 2019 vindt in Bordeaux de Vinexpo plaats. Bordeaux wordt daarmee opnieuw hét trefpunt voor internationale wijnprofessionals. Gedurende vier dagen biedt deze vakbeurs in dé hoofdstad van de WIJN professionals de gelegenheid te netwerken, zaken te doen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wijnen en gedistilleerde dranken te ontdekken.

Vinexpo Bordeaux

Vinexpo Bordeaux is een toonaangevende vakbeurs voor professionals uit de gehele wereld op het gebied van wijn en gedistilleerd. Talrijke exposanten, belangrijke beslissers (op de stands als ook onder inkopers) zijn op deze beurs aanwezig. Niet alleen zijn alle wijnregio’s van Frankrijk vertegenwoordigd, ook kleine en grote producenten uit onder meer Oostenrijk, Georgië, Portugal, Duitsland, Italië, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Libanon en China zullen hun assortiment laten proeven. Wijnprofessionals ontmoeten elkaar en nieuwe markten worden ontwikkeld. Ook veel nieuwe producten worden gelanceerd waarmee de laatste trends gespot kunnen worden. Qua media aandacht zit het ook wel goed: 850 journalisten uit niet minder dan 40 landen hebben hun komst naar Bordeaux aangekondigd.

Vinexpo Ambiance. PhilippeLabeguerie

“Vinexpo 2019: Franse gastvrijheid en knowhow met unieke randevenementen in een prachtige omgeving”

Conferenties, proeverijen en masterclasses

Op Vinexpo vinden er talrijke conferenties, proeverijen en masterclasses plaats. Internationaal gerenommeerde sprekers onder wie Bill Blatch (Senior Consultant Christie’s), Eduardo Chadwick (CEO Viña Errázuriz), Jeannie Cho Lee (wijncriticus en auteur), Laura Catena (mede-eigenaar en wijnmaakster Bodega Catena Zapata) en Pierre-Emmanuel Taittinger (President Taittinger Champagne) hebben hun deelname bevestigd. De namen van alle sprekers vind je hier. Dinsdag 14 mei staat grotendeels in het teken van de klimaatsveranderingen. Er vinden dan onder meer symposia plaats over de invloed van de klimaatsveranderigen op het proces van wijnmaken en de economische aspecten ervan. Het complete programma vind je hier.

Vinexpo 2019 proeverij

World of Organic Wines WOW !

Na het succes van 2017 keert WOW! (World of Organic Wines) terug op de Vinexpo Bordeaux 2019. WOW brengt op Vinexpo een internationaal aanbod van biologische en biodynamische wijnen en sterke dranken samen. Dit beursonderdeel speelt in op de wereldwijde aantrekkingskracht van de Vinexpo Bordeaux om inkopers kennis te laten maken met biologische of biodynamische labels. Een restaurant met 100% biologische gerechten maakt het aanbod compleet.

Vinexpo 2019 WOW

Bordeaux en meer…

Een bezoek aan Vinexpo Bordeaux 2019 is meer dan de moeite waard. Combineer je bezoek bijvoorbeeld met bezoeken aan de wijngaarden rondom de stad en de omliggende wijnregio’s. Vergeet ook niet het spectaculaire Cité du Vin in de stad te bezoeken. In dit nieuwe tien verdiepingen tellend museum ligt de focus op wijnbeleving. Geen saaie wandelingen langs schilderijen en wijnaccessoires, maar een levendige reis door de wereld van wijn en alles was daarmee te maken heeftNiet voor niets is Bordeaux in 2017 door Lonely Planet benoemd tot Beste Toeristische Bestemming. Via Booking.com of AirB&B boek je makkelijk een kamer voor je verblijf en goedkope vluchten vind je bij Easyjet. Maar wacht niet te lang: hoe eerder je boekt hoe beter!

WijnmuseumBordeaux

Fotocredits: La Cité du Vin

Bestel direct je badge

Je Vinexpo Bordeaux Badge alvast online bestellen ? Dat kan heel makkelijk online.

Voor vragen over Vinexpo Bordeaux kun je in Nederland terecht bij Promosalons Nederland (tel. 020-4620020, e-mail info@promosalons.nl), de vertegenwoordigers in Nederland van deze beurs.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!