Over 3 weken is het zover! Dan vindt in Bordeaux de Vinexpo plaats. Van 13 t/m 16 mei is Bordeaux hét trefpunt voor internationale wijnprofessionals. Gedurende vier dagen biedt deze vakbeurs in de hoofdstad van de WIJN professionals de gelegenheid te netwerken, zaken te doen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wijnen en gedistilleerde dranken te ontdekken. 

Heb jij je badge al besteld? Dat kan hier

Vinexpo Bordeaux

Vinexpo Bordeaux is een toonaangevende vakbeurs voor professionals uit de gehele wereld op het gebied van wijn en gedistilleerd. Wijnprofessionals ontmoeten elkaar en nieuwe markten worden ontwikkeld. Talrijke grote en kleinere exposanten hebben hun deelname inmiddels bevestigd. Ook veel nieuwe producten worden gelanceerd waarmee de laatste trends gespot kunnen worden. Qua media aandacht zit het ook wel goed: 850 journalisten uit niet minder dan 40 landen hebben hun komst naar Bordeaux aangekondigd.

Vinexpo Ambiance. PhilippeLabeguerie

“Vinexpo 2019: Franse gastvrijheid en knowhow met unieke randevenementen in een prachtige omgeving”

Conferenties, proeverijen en masterclasses

Op Vinexpo vinden talrijke conferenties, proeverijen en masterclasses plaats. Internationaal gerenommeerde sprekers onder wie Bill Blatch (Senior Consultant Christie’s), Eduardo Chadwick (CEO Viña Errázuriz), Jeannie Cho Lee (wijncriticus en auteur), Laura Catena (mede-eigenaar en wijnmaakster Bodega Catena Zapata) en Pierre-Emmanuel Taittinger (President Taittinger Champagne) hebben hun deelname bevestigd. De namen van alle sprekers vind je hier.
Dinsdag 14 mei staat grotendeels in het teken van de klimaatsveranderingen. Er vinden dan onder meer symposia plaats over de invloed van de klimaatsveranderingen op het proces van wijnmaken en de economische aspecten ervan. Het complete programma vind je hier.

Vinexpo 2019 proeverij

World of Organic Wines WOW !

Ook WOW is weer op Vinexpo 2019 te bezoeken. Hier vind je een internationaal aanbod van biologische en biodynamische wijnen en sterke dranken samen. Veel interessante bedrijven hebben zich al aangemeld. Een plattegrond met die namen vind je hier.  Een restaurant met 100% biologische gerechten maakt het aanbod compleet.

Vinexpo 2019 WOW

Bordeaux en meer…

Een bezoek aan Vinexpo Bordeaux 2019 is meer dan de moeite waard. Combineer je bezoek bijvoorbeeld met bezoeken aan de wijngaarden rondom de stad en de omliggende wijnregio’s. Vergeet ook niet het spectaculaire Cité du Vin in de stad te bezoeken. In dit nieuwe tien verdiepingen tellend museum ligt de focus op wijnbeleving. Geen saaie wandelingen langs schilderijen en wijnaccessoires, maar een levendige reis door de wereld van wijn en alles was daarmee te maken heeftNiet voor niets is Bordeaux in 2017 door Lonely Planet benoemd tot Beste Toeristische Bestemming. Via Booking.com of AirB&B boek je makkelijk een kamer voor je verblijf en goedkope vluchten vind je bij Easyjet. Maar wacht niet te lang: hoe eerder je boekt hoe beter!

WijnmuseumBordeaux

Fotocredits: La Cité du Vin

Bestel direct je badge

Je Vinexpo Bordeaux Badge alvast online bestellen ? Dat kan heel makkelijk online via deze link.

Voor vragen over Vinexpo Bordeaux kun je in Nederland terecht bij Promosalons Nederland (tel. 020-4620020, e-mail info@promosalons.nl), de vertegenwoordigers in Nederland van deze beurs.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!