Tijdens een fietstochtje in en rondom Leiden krijgen we trek. Het is lekker weer. Mijn WvD herinnert zich uit zijn studententijd een restaurant met een mooie tuin. Een restaurant waarover hij slechts had horen spreken, want zijn studentenbudget liet een bezoek eraan niet toe. Ik begrijp direct welk restaurant hij bedoelt: De Beukenhof.

Villa Beukenhof, een sjiek imago

Ik had er ooit eens geluncht. Het was een mooie ervaring, maar eigenlijk durf ik er in mijn ‘fietskloffie’ niet naar binnen te stappen. In mijn herinnering is het te sjiek, te netjes. Maar mijn WvD is vastberaden en zo parkeren we onze fietsen naast een paar donkere glimmende auto’s. Gelukkig maar, want wát een fijne ervaring blijkt dit. En dat overdreven sjieke imago blijkt nou precies het imago waar ze bij Villa Beukenhof vanaf willen. We lopen over een grindpad de tuin in waar je gelijk ziet waar de naam ‘Beukenhof’ vandaan komt: een enorme beuk neemt een prominente plek in op het sfeervolle terras.

Boom Beukenhof

Terras Beukenhof

Persoonlijke aandacht

We worden heel gastvrij ontvangen. Onze gastvrouw vertelt ons een en ander over het bedrijf. Na een maandenlange verbouwing is de ‘ouderwetse’ Beukenhof omgetoverd tot een van de mooiste plekjes van de randstad. Bij het ‘Luxury Vintage Hotel Villa Beukenhof met restaurant-bar-lounge La Société kun je voor van alles terecht. De acht suites hebben allemaal een naam van een stad: Dubai, Paris, Capri, Amsterdam…. en zijn van top tot teen ingericht in de stijl van de betreffende stad. Omdat het hotel niet heel groot is, is er voor de gasten veel persoonlijke aandacht. “We hebben om die reden al heel veel vaste gasten”, vertelt onze gastvrouw trots. “Want hoe leuk is het als een gast na een lange vlucht vanuit de luchthaven belt dat zij eraan komt en je alvast het bubbelbad kan vullen! Veel zakenlieden kiezen voor onze kleinschaligheid in plaats van voor een kamer in een hotel van een groot concern”.

RestaurantBeukenhof

Het sfeervolle restaurant

Voor elk wat wils

Niet alleen zakenlieden kunnen hier terecht. Voor grote en kleine groepen zijn er allerlei mogelijkheden voor vergaderingen of feestjes. Zo is er een ‘Hooyzolder’, een ‘Tuinhuys’ en een serre en zelfs aan een paar werkplekken voor ZZP-ers is gedacht. Maar gewoon binnenlopen kan ook. In de sfeervolle hotelbar-lounge Jackie’s kun je op genieten van een aperitiefje of gewoon een lekkere kop thee. In het restaurant met een Parijse sfeer kun je aanwaaien voor een ontbijtje, lunch, diner of Franse tafel. En in de zomer geniet je van de mooie natuurlijke omgeving in de prachtige tuin.  “Ook vriendinnen die lekker samen aan het winkelen zijn in de Kempenaerstraat om de hoek zijn van harte welkom voor een gezellige lichte of wat uitgebreidere lunch, een kopje koffie of thee de speciale ‘Britse High Tea met een Nederlandse invloed’”.

SerreBeukenhof

De serre en op de voorgrond de vijver in de prachtige tuin

East meets West bij Villa Beukenhof

We bekijken de kaart die er uitnodigend uitziet. ‘East meets West”, lezen we. De keuken is Frans met een Aziatische touch. Chef is Jonathan Daane Bolier, geboren in Colombo, Sri Lanka en opgegroeid in Nederland. Samen met Martijn de Mik (voorheen restaurant Wox in Den Haag) en hun vrouwelijke collega de Japanse chef Hiromi Haysaka (voorheen werkzaam bij The Harbour Club), laat hij de gasten ‘Werelds’ proeven. Dagelijks is er een wisselend menu afgestemd op de seizoenen. Een specialiteit is de ‘Franse Tafel’, met smakelijke streekgerechten die je het gevoel moet geven alsof je aanschuift bij goede vrienden in La douce France.

ChefstableBeukenhof

Ook eten aan de Chef’s Table behoort tot de mogelijkheden

Gevarieerde wijnkaart

Onder de naam ‘Wines & Bites’ kun je genieten van een drietal glazen wijn begeleid door heerlijke kleine gerechtjes. Ook een ‘High Wine’ behoort tot de mogelijkheden. Als ik de wijnkaart bekijk kan ik daar alleen maar blij van worden. Die is goed gevarieerd samengesteld en de prijzen zijn meer dan schappelijk. Zo’n twintig wijnen zijn ook per glas te bestellen variërend in prijs van 4,75 tot 8,50 en met namen als Mondavi, Masi en Paul Jaboulet Ainé. Wij kiezen bij onze verschillende gerechtjes voor de Zuid-Afrikaanse Boschendal Rachelsfontein Chenin Blanc. De druiven voor deze wijn komen voornamelijk uit Elgin, een van de koelste wijngebieden van Zuid-Afrika. Het is een rijke wijn, vol en rond. Door het frisse citrusfruit is hij niet log. Hij is droog maar niet te strak en heeft lekker exotisch fruit zoals mango en ananas naast het citrusfruit. Een heerlijke wijn bij onze zomerse buitenlunch!

WijnBeukenhof

SashimiZalmBeukenhof

Sashimi – Zalm – Wasabi – Citroenmayo

SteakTartaarBeukenhof

Steaktartaar – Rund – Eidooier – Hollands zuur

KaasplateauBeukenhof

Kaasplateau – Truffelhoning

We genieten. Van de entourage, de gastvrijheid, de gerechtjes en de wijn. Dit is niet de laatste keer dat we hier aanwaaien. In mijn ‘fietskloffie’ of niet.

Geen enkel culinair nieuwtje, recept of wijn-spijs advies missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

LINKS:

Website Villa Beukenhof: klik hier 

Meer hotspots op Anne-Wies.nl? Klik hier