Het liefst kies je bij je feestelijke diner natuurlijk voor een ‘Grand Cru’ champagne. Dat doe ik ook! Maar er zijn best leuke alternatieven voor als je het ‘effe’ minder wilt doen. Qua prijs, maar wel lekker. Dan zijn dit een paar leuke mousserende wijnen!

Cava Pere Ventura Tresor Brut Reserva

Deze Cava (wordt gemaakt net als champagne) is een blend van 40% macabeo, 40% xarel-lo, 20% parellada. Lekker aperitief, al dan niet met wat tapas of antipasta. Maar ook heerlijk bij salades of feestelijk bereide schaal- en schelpdieren.
€13,50 Wijnkoperij De Gouden Ton

Cava Pere Ventura Gouden ton Bubbels onder 15 euro

Crémant de Bourgogne Vitteaut-Alberti 

Crémant de bourgogne van een hoog niveau. Een goede alternatief voor champagne. Deze blanc de blancs wordt gemaakt van uitsluitend witte druiven, namelijk 80% chardonnay en 20% aligoté. De wijn rijpt 36 maanden op fles, wat hem de nodige complexiteit geeft.
€ 14,80, (t/m 31 december 2018 2 flessen € 25,00!)  JouwWijnvriendvitteaut-alberti-cremant-de-bourgogne-cuvee-lucien

M de Montgueret Saumur Brut

Mousserende wijn uit de Loirestreek gemaakt van cabernet franc, chardonnay, chenin blanc en grolleau gris. Complex, fris en opwekkend. Fijne maar krachtige mousse. De wijn rijpte 18 maanden op fles. Deze bubbel heeft het label Terra Vitis. Dit label wordt gegeven aan duurzame kwaliteitswijnen die zijn gemaakt met groot respect voor mens, natuur en milieu. Vanaf de stok tot aan de botteling voldoen de wijnen aan een streng ecologisch concept.
€ 10,95  Abels Wijnen

M-de-Montgueret-Saumur-Brut

 

Crémant de Loire, Langlois Chateau 

60% chenin blanc, 20% chardonnay, 20% cabernet franc van een bodem van kalk en klei; 10% vin de réserve is gebruikt. De wijn rijpte 24 maanden in de tufstenen kelders. Restsuiker 12 g/l. Frisse neus en mond. Licht citrus, wit fruit. Een elegante,  fijne mousse. Het hoge restsuikergehalte wordt gecompenseerd door de frisse zuren. Heerlijk en feestelijk aperitief, maar ook lekker bij frisse salades of voorgerechtjes met vis of wit vlees.
€14,99 Gall&Gall

anglois-cremant-de-loire-blanc

Rotari Cuvée 28+

Deze mousserende wijn komt uit het noorden van Italië, Trentino-Alto Adige. Hij is gemaakt volgens de méthode traditionelle van 100% chardonnay en rijpte na botteling minimaal twee jaar in de kelders. Een frisse, verfijnde en elegante mousserende wijn die al heel wat prijzen in de wacht sleepte. Zo won hij dit jaar bij de Sommelier Wine Awards en Mundus Vini zilver en een gouden medaille bij de Berliner Wein Trophy. Heerlijk aperitief of bij halfharde kaas, een gegrild visje of kalfsvlees.

Rotari Cuvee 28€14,95 Importeur: DGS wijn o.a. te koop bij Siersma Wijnadvies

Extra: een 15+ wijn: Crémant d’Alsace Organic Brut Blanc

O.k… deze mousserende wijn is ietsje boven de 15 euro zoals beloofd in de aanhef. Maar hij is zijn prijs dan ook m.eer dan waard. Een heerlijk frisse mousserende wijn, deze Crémant d’Alsace van Ribeauville. En ook nog eens biologisch gemaakt. Elegant wit fruit (appel, peer) en een verfijnde bubbel. 12 maanden sur-lie rijping op fles. Mooi aperitief of bij niet al te zware vis- of wit vlees gerechten.
€15,95  Flesjewijn.com

cremant_bio_blanc Flesjewijn

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#kerstwijn