Valencia: een heerlijke stad waar cultuur en gastronomie hoog in het vaandel staan. Binnenkort een bezoekje brengen aan Valencia? Ik geef je vijf tips voor heerlijke eet-adresjes in culinair Valencia.

LA MARITIMA, pescados y arroces

Heerlijk geluncht heb ik bij ‘LA MARITIMA pescados y arroces’. Dat ligt buiten het centrum aan de jachthaven van Valencia. Samen met het toprestaurant LASUCUSAL en bar en steakhouse MAlA bar is het restaurant gevestigd in het opvallende Veles et Vents gebouw. Eigenaar is La Groupa Sucursal. Loles Salvador stond in de jaren 80 aan de wieg van deze familie-onderneming, toen zij een groentestal in de Mercato Centrál had en een restaurantje opende. Inmiddels staat de tweede generatie aan het roer. In het Veles et Vents gebouw (waar ook een school voor gastronomie is gevestigd en evenementen worden georganiseerd)  werkt de familie samen met bierbrouwer Heineken.
LA MARITIMA is zeker een aanrader, was heerlijk! MALA bar ziet er heel gezellig uit en LASUCUSAL, op de bovenste verdieping….. slechts 7 tafels en een open keuken midden in de zaak. Aandacht voor het eten en de klant staan hier centraal, en dat voel je.
Tip: pak een (huur) fiets in het centrum en fiets in een kwartiertje ofzo  naar Veles et Vents. Of doe er iets langer over als je gelijk de bezienswaardigheden in het park meepakt.
En bij mooi weer lekker na de lunch relaxen op het ernaast gelegen zandstrand.
Ga hier naar de website van LA MARITIMA /  Grupo La Sucursal

Maritima gebouw Culinair valencia

Het opvallende Veles et Vents gebouw aan de haven van Valencia

NOU RACÓ, Albufera

Ook buiten het centrum ligt Nou Racó. Écht buiten het centrum, want je moet er een kilometertje of 15 voor rijden. Of de fiets pakken natuurlijk. Een speciaal fietspad leidt namelijk naar Albufera, een prachtig natuurgebied ten zuiden van de stad Valencia, waar Nou Racó zich bevindt. Vanuit het restaurant kijk je uit over het meer en geniet je, naast de maaltijd, van de langsvarende bootjes. Het restaurant is groot! Er zijn verschillende ruimtes met elk een eigen sfeer. Ik lunchte er op een zondag en zag om mij heen hele Spaanse families genieten van grote pannen Paella, de specialiteit van Nou Racó. Er is een aanlegsteiger van waaruit je een tour over het meer kunt maken.
Lees hier meer over het concern NOU RACÓ

nou raco buiten albufera valencia Culinair valencia

Nou Racó is mooi gelegen aan het grote meer van Albufera

Culinair Valencia: SAITI en SUCAR 

Bij SAITI van chef Vicente Patiño in het centrum van Valencia kun je tegen een schappelijke prijs genieten van (h)eerlijke culinaire gerechtjes. Á la carte of in een menu. Vier aantrekkelijke menu’s worden aangeboden in de prijsklasse van €29-€59 samen met een wijnarrangement ‘corta’ of ‘larga’. Naast SAITI is chef Vicente onlangs gestart met een nieuw restaurant: SUCAR cuina i tradició. Hier bereidt hij op een moderne wijze traditionele Valenciaanse gerechten. Als wij er even binnenlopen (we hebben gedineerd bij SAITI) voelen we dat de sfeer ook hier goed is. Net iets amicaler en geschikter voor grotere groepen dan bij SAITI, zou ik denken. O ja, en hier is het een houtoven waar het om draait.
Ga hier naar de website van SAITI

SAITI AW en chef saiti Valencia culinair valencia

Meet & Greet met Chef Vicente Patiño

ENTREVINS en BIRLIBIRLOQUE

Wil je heerlijke gerechtjes (veel truffel nu) en spannende wijnadviezen? Dan ben je bij ENTREVINS Restaurante Vinoteca aan het juiste adres. ENTREVINS ligt in het centrum van Valencia en heeft een Franse eigenaar: sommelier Guillaume Glories (National Prize Sommelier Madrid Fusion 2010) die vooral zijn wijnen betrekt van kleine Valenciaanse producenten. Het was even zoeken want het restaurant ligt op de eerste verdieping, boven Birlibirloque, de  ‘gastrobar creativo’ behorende bij ENTREVINS. Daar kun je niet alleen voor het diner, maar de hele dag terecht, beginnende bij het ontbijt. Na het (heerlijke!) diner neemt Guillaume me even mee naar de kelder onder Birlibirloque, waar resten van oude muren uit de Moorse tijd nog te zien zijn. Én een perfecte ruimte voor privé-diners of (wijn)proeverijen.
De website van ENTREVINS vind je hier

Entrevins exterieur Valencia

Culinair Valencia: ENTREVINS in het centrum van Valencia

Culinair Valencia: SUCEDE restaurante

Over de laatste in het rijtje, wijd ik hier niet verder uit. Over dit toppertje in culinair Valencia, SUCEDE, schreef ik gisteren een artikel. Klik hier om dat te lezen. De chefs nodigen je uit:

Morgen meer over…

Horchata bij Horchateria de Santa Catalina, Aqua de Valencia, Mercato Central en Colón, fietsen in Albufera en Túriapark en nog veel meer…!

Wil je dat niet missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!Booking.com

#Valencia
#ValenciaPersreis