Vignerons du Terroir breidt uit: derde editie met masterclasses én culinaire touch. Vignerons du Terroir, dé champagneproeverij van dit jaar, keert zondag 1 oktober terug naar het prachtige ConcertLab in Utrecht. Dit jaar staan er naast de champagne-importeurs ook gerenommeerde foodleveranciers voor bijpassende hapjes. Ook geeft champagne-expert Anja Vondenhoff maar liefst vier masterclasses. 

Hoge kwaliteit champagnes van zorgvuldig geselecteerde kleine champagnehuizen staan centraal bij Vignerons du Terroir. Met dit motto in het achterhoofd hielden Jaqueline Smit en Jasper Tasseron in 2021 de eerste editie van deze proeverij. Vorig jaar vonden ze een nieuw onderkomen bij het ConcertLab in Utrecht en dit jaar breiden ze nóg verder uit. Meer dan 100 champagnes van gepassioneerde vignerons staan klaar om te worden geproefd.

Vignerons du Terroir 2022-058

Deelnemende importeurs

De champagne-importeurs die deze editie in ieder geval aanwezig zijn om een deel van hun assortiment proeven zijn: Champagne Moutardier Nederland, Dis Donc, Bubbel Broeders, Champagne Source, Halfes, Meer Bubbels, Mrs. Champagne, Pierre Ache, Puike Wijnen en Tasty Sparkling. Naast champagnes laten zij ook verschillende ratafia’s en Coteaux Champenois-wijnen proeven. Kortom, echte kwaliteitswijnen van kleine producenten (vignerons).

Als foodleveranciers zijn onder meer Cru de Cacao (chocolade), Jamoneria by Rick (ham) en Het Kaasatelier (kaas) van de partij. Professionals kunnen tijdens hun bezoek kennismaken met hun producten. Voor consumenten bieden ze heerlijke hapjes die feilloos passen bij de champagnes.

Vignerons du Terroir 2022-091

Masterclasses

Champagne-expert Anja Vondenhoff verzorgt liefst vier masterclasses. Elke masterclass duurt 30 minuten en heeft een eigen thema. Zo neemt Anja de professionals mee in de wereld van champagne & spijs en demonstreert ze het belang van goed glaswerk en de juiste temperatuur voor de optimale champagnebeleving. De masterclass Proef het verschil tussen magnum en fles is voor zowel professionals als consumenten te bezoeken. Voor consumenten verzorgt ze ook de masterclass Ontdek waarom champagnes van smaak verschillen en hoe champagne wordt gemaakt.

Praktische informatie

Vignerons du Terroir is zondag 1 oktober in het sfeervolle ConcertLab in Utrecht. Professionals zijn welkom van 11.00 tot 16.00 uur en kunnen zich gratis registreren via Eventbrite. Voor deelname aan de masterclasses wordt een bijdrage van €9,95 p.p. gevraagd. Van 15.00 tot 19.00 uur is de proeverij open voor liefhebbers die zich willen onderdompelen in de champagnewereld. Tickets, inclusief toegang tot de masterclasses, zijn voor €39,75 verkrijgbaar via Eventbrite.

Kijk voor het volledige programma op vignerons-du-terroir.com.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook