Dirk Niepoort is vooral bekend door zijn NIEPOORT port. Naast portmaker is hij echter ook een gedreven wijnmaker. Eén van de nieuwe projecten van Dirk Niepoort is Vertente BEE, een Limited Edition van de Vertente 2015. Een duurzaam geproduceerde wijn uit één van de beste jaren van Niepoort.

Bijen nodig voor biodiversiteit

Met de Vertente BEE wil Niepoort de rol van bijen als bestuivers in de spotlights plaatsen. Al jaren loopt de bijenpopulatie terug door aantasting van hun leefomgeving. Bijen vormen een essentieel onderdeel van ons ecosysteem omdat zij een cruciale rol spelen bij de bestuiving en het daarmee het in stand houden van de biodiversiteit. Het langzaam verdwijnen van de bijen is een groot probleem voor ons allemaal en dat mogen wij niet laten gebeuren!

Art of Beeing

Dirk Niepoort, die zijn wijngaarden biologisch en biodynamisch bewerkt, wil met de Vertente BEE aandacht vragen voor dit sluipende probleem. Louis Masai, een Britse streetartist, werd bij het project betrokken. Hij zet zich in voor verschillende projecten in de wereld die allemaal te maken hebben met bedreigde diersoorten. Eén van zijn huidige exposities is “Art of Beeing”. Hier worden verschillende kunstwerken tentoongesteld die de unieke rol en schoonheid van bijen uitdrukken. Voor de Vertente BEE schilderde hij een bijzonder etiket: een zwerm wilde bijen in de vorm van een hart. De achterliggende gedachte is om de bijen een handje te helpen bij hun belangrijke werk. Daarom hangt er aan iedere flessenhals een zakje met zaadjes, zodat we zelf écht aan de slag kunnen.

Vertente BEE limited edition

Mick Kooistra, importeur van de ports en wijnen van Niepoort, werd tijdens zijn laatste bezoek aan Dirk Niepoort in Portugal geraakt door dit prachtig vormgegeven project en besloot daarom meteen een belangrijk deel van de productie te reserveren. Op deze manier wil hij met zijn steentje bijdragen en de mensen om zich heen bewegen om hetzelfde te doen. Volgende week komen ze binnen, maar je kunt ze nu al reserveren. Ze zitten per drie flessen verpakt in een prachtige geschenkverpakking met de structuur van een honingraat. 

Meer info over verkoopadressen en reserveren doe je door een email te sturen aan Horizon Wines

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Meer lezen over Niepoort op Anne-Wies.NL? Klik hier!

 

Bron: bericht Horizon Wines
#port