Op facebook zie ik een foto voorbijkomen van een overvol geladen bestelbus met daaronder een aantal zeer positieve reacties. ‘Yes! Ton van Vers uit de Gers is weer terug uit Frankrijk!’ is de strekking ervan. In mijn toenmalige winkel Gransjean Wijnen en Delicatessen  had Ton al eens een paar bollen knoflook ter keuring langsgebracht en die waren heerlijk! Grote tenen, supersappig en véél smaak! Tijd om eindelijk eens een bezoekje te brengen aan zijn Franse winkeltje aan de Kanaalweg op Scheveningen.

10562954_548653241929606_266823211334772279_n

Gek op mensen

We worden door Ton meer dan hartelijk ontvangen met een paar Franse zoenen en kijken onze ogen uit. Op een paar vierkante meter wanen wij ons in hartje Frankrijk!

foto 1     foto 2     foto 3     Vers uit de Gers Weegschaal

Ton Oosterhout is een in Den Haag en omstreken bekende fotograaf. Op mijn vraag wat zijn specialisatie is antwoordt hij: ‘mensen‘, ik ben gek op mensen’. En zij op hem, merken wij. Terwijl hij ons trots de nieuwe lading paarse knoflook toont en de andere door hem meegebracht producten komen er twee kleine meisjes binnenrennen die hem om de nek vliegen. Ze hebben hem gemist. Elke zaterdag zijn er bij Vers uit de Gers heerlijke gerechtjes te proeven met de knoflook en de buurmeisjes zijn trouwe proefsters. Hun vader, die later binnenkomt, is eveneens een grote fan. Flink wat knoflook wordt ingeslagen. Dat Ton’s winkeltje populair is in de buurt merken wij nogmaals als een buurvrouw binnenkomt met een stuk versgebakken appeltaart. Ook zij is blij dat hij er weer is. De sfeer is geweldig!

Vers uit de Gers Ton

Vers uit de Gers, een passie

Ton heeft een boerderij in de Gers, het hart van de Gascogne. Door zijn passie voor de Franse keuken nam hij steeds meer producten mee als hij daarvan terug kwam. Aanvankelijk voor zichzelf en vrienden maar steeds meer liefhebbers wisten hem te vinden. Inmiddels heeft hij een uitgebreide klantenkring die bestaat uit restaurants, winkels en particulieren. Ook is hij te vinden op culinaire evenementen en lokale markten.

Ik word er hebberig van

Ik zie zoveel heerlijkheden! Biologische honing, rouille, confit de canard, gésiers, echte Franse mosterd, groene linzen en cornichons. Blikjes foie gras, diervriendelijk geproduceerd, zo verzekert Ton ons. Maar ook heerlijke wijnen. Die staan in een ruimte achter het winkeltje. Daar gaat een kleine verbouwing plaatsvinden zodat er een sfeervolle plek ontstaat voor proeverijen. Ik word er hebberig van. Met een tas vol heerlijkheden en twee Franse zoenen vertrekken we. Om snel weer eens terug te komen. Inmiddels hangt de knoflook in mijn keuken naast de paprika uit Andalusië en is de eerste bol aangesneden. Héérlijk!

10636239_809383525758705_5608330354105067581_n          foto

Klik hier voor de openingstijden en meer over Vers uit de Gers

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje, recept of wijn-spijs advies missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!