Regelmatig worden wijnen als ‘aspergewijn’ geschonken die, volgens de vinologen, niet goed passen bij dit ‘witte goud’. Ook is de verkiezing van aspergewijnen vaak een regionale aangelegenheid. De Verenigde Vinologen Nederland (VNN) maken er voor de tweede maal op rij een landelijk feestje van. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met het Nederlands Aspergebureau

asperges met doek Aspergewijn

Aspergewijn-spijsproeverij 

De verkiezing ‘Nederlandse Aspergewijn 2017′  vindt plaats op zondagmiddag 19 februari in asperge-restau­rant De Hamert te Wellerlooi (Noord-Limburg). De winnende wijn wordt gekozen tijdens een wijn-spijsproeverij door vinologen. Bij series van drie gerechtjes worden in totaal zo’n dertig wijnen geproefd. De wijnen zijn ingestuurd door wijnmakers en wijnhandel. Er zal bijzondere aandacht zijn voor de ultieme wijn-spijscombinatie. Interactie tussen de beide smaakprofielen (zowel van de wijn als van spijs) is het allerbelangrijkst. De combinatie die hierbij in totaal het hoogst scoort wordt de winnaar.

vvnLogoNew Aspergewijn 2017

Winnaar Nederlandse Aspergewijn 2017

De winnende wijn zal ook worden geschonken tijdens de opening van het Aspergeseizoen op 11 april 2017 en zal veel publiciteit krijgen in de media. Verder zal ook de consument betrokken worden bij de verkiezing van de Nederlandse Asperge­wijn 2017. Door een online-verkiezing kan men voorspellen welke de winnende wijn zal zijn. De prijs die hieraan verbonden is, is een doos van de winnende wijn. Die wedstrijd wordt gespeeld via de social media kanalen van het Nederlandse Aspergecentrum, dus houd die in de gaten!

NederlandsAspergeCentrum Logo
Links:
Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!