Bijna Valentijnsdag! Wat schenk jij je lief? Natuurlijk een mooi glas wijn, maar dit boekje is ook een aanrader: ‘Met liefde geschonken’. Niet heet van de naald, maar het blijft een leukerd: een boek vol wijnverhalen over “De mooiste wijnen op het juiste moment”, geschreven door Hans Melissen samen met gastvrouw van toprestaurant De Librije Thérèse Boer. 

Met liefde geschonken

Met liefde geschonken… in februari 2007 ontmoette ik Hans Melissen voor het eerst. Dat was op een prestigieuze d’Yquem-proeverij in sterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Die proeverij was georganiseerd door wijnliefhebbers die elkaar via het internet ontmoetten op het ‘prikbord’ van de startpagina wijn. Dat was zo’n beetje de voorloper van alle facebook- twitter- en instagram wijngroepen die er inmiddels zijn ontstaan. Nu ontmoet ik Hans weer. Samen met Thérèse Boer, nog altijd de charmante gastvrouw en sommelier van de Librije. Niet ‘in real life’ maar in literaire vorm.

hanssigneertbij-yquem

Hans Melissen signeert natuurlijk ook tijdens het Yquem-event in De Librije

No-nonsens boek

Hans en Thérèse hebben samen namelijk een bijzonder leuk boek geschreven: ‘Met liefde geschonken‘, met als ondertitel: ‘De mooiste wijnen op het juiste moment. In dit no-nonsens boek schrijven zij op een laagdrempelige manier over wijn en de momenten waarop je die schenkt. Wat schenk je als je iets te vieren hebt? Wat als je verdrietig bent, of op je eerste date, bij een mooie maaltijd, bij een bijzonder kaasje? En wat schenk je met Pasen, Kerst, Nieuwjaar of…. op Rokjesdag?

rokjesdag

Bekende Nederlanders

Niet alleen de belevenissen van Hans en Thérèse passeren de revue, ook andere bekende Nederlanders delen hun speciale wijnmomenten. Zo halen Gert Crum, Jonnie Boer, Harold Hamersma, Frank Jacobs, Ronald Giphart, Hubrecht Duijker, Humberto Tan, Paul de Leeuw, Astrid Joosten en Guus Meeuwis herinneringen op over de eerste wijn die ze dronken en wat ze graag (en met liefde!) schenken op speciale momenten.

giphart

Gastronomie en wijn

Er komen op een speelse manier leermomentjes langs (Ken jij de Vranec-druif? Waarom zijn sommige Bourgognes zo duur? Herken karakters door de manier waarop ze drinken…) en Thérèse geeft adviezen over gastronomie en wijn. Tot slot kun je genieten van de mooie foto’s, afbeeldingen van schilderijen uit het Rijksmuseum en intrigerende cartoons van Peter van Straaten, waarmee het boek is gelardeerd.

Kortom: ‘Een boek om met liefde te schenken’!

Met Liefde Geschonken koop  je makkelijk en snel
bij Bol.com in hardcover en paperback

met-liefde-opdracht met liefde geschonken

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje, recept met wijn-spijs advies of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#wijnboek #valentijn