Valencia… wát een heerlijke stad is dat! En nu is Valencia ook nog eens uitgeroepen tot ‘European Green Capital 2024’. Daarmee is Valencia de eerste groene stad aan de Middellandse Zee. En die keuze is niet zomaar op Valencia gevallen: Valencia heeft immers unieke groene ruimtes en ontwikkelde innovatieve duurzame initiatieven waaronder de succesvolle bevordering van duurzaam toerisme en prestaties op het gebied van klimaatneutraliteit.

Valencia, een groene stad

Zodra je aankomt, voel je al de groene kenmerken van Valencia. Je hoeft alleen maar het aantal tuinen en groene ruimten te zien waar je kunt ontsnappen aan de stedelijke drukte en kunt genieten van de natuur zonder de stad te verlaten… bijna vijf miljoen vierkante meter aan groene ruimtes!

Natuur valencia 2

Je kunt ze natuurlijk niet allemaal te bezoeken, maar sommige moet je echt gezien hebben. Begin met de Jardín del Turia, een indrukwekkende negen kilometer lange route met tuinen, sport- en recreatieruimtes die de stad doorkruist waar ooit de rivier de Turia stroomde.

Valencia 9 Turismo responsable

Valencia Turia AW fietsen

Ontdek vervolgens verborgen plekjes voor een romantische wandeling, zoals de Jardín de Monforte, of nieuwe esplanades die onlangs aan het stedelijke landschap zijn toegevoegd, zoals het Parque Central, met meer dan 100.000 vierkante meter grond. Valencia herbergt tuinen voor alle smaken. Kies je favoriet!

Valencia albufera

Vergeet vooral ook niet een boottochtje te maken door de rijstvelden en te gieten van vers gevangen paling!

Lees verder over deze heerlijke stad op visitvalencia.com

Lees hier mijn verslag aan deze heerlijke stad en hier over mijn culinaire belevenissen in Valencia.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook