Van 25 februari tot 3 maart 2018 vindt in Valencia een bijzonder culinair evenement plaats: ‘Valencia Culinary Meeting‘. Tien chefs met restaurants in Valencia hebben evenveel collega’s uit Spanje en andere delen van de wereld uitgenodigd om samen met hen zeven dagen het fornuis te delen.
Valencia Culinary Meeting: lokaal en werelds
Tien restaurants die tot de beste van Valencia behoren, zullen speciale menu’s aanbieden tussen 25 februari en 3 maart. De gastronomische creaties komen voort uit de vriendschap tussen lokale chefs en gerenommeerde Spaanse en buitenlandse collega’s die zijn uitgenodigd in hun keukens. Deze exclusieve ‘vierhandige’ menu’s die te proeven zullen zijn in de restaurants van Valencia, zullen het bewijs leveren dat lokale producten en technieken perfect samengaan met wereldwijde avant-garde trends.
De chefs brengen gerechten als grill, stoofpotjes, avant-garde techniek, homogene versus contrasterende bases, gerookt, rauw, soms uit het hoofd, steeds respectvol voor het lokale product dat komt uit de zee, van het land of de bergen.
Chef Bernd Knöller van het Valenciaanse restaurant RIFF
De internationale koppels tijdens Valencia Culinary Meeting
- Duitse chef gebaseerd in Valencia Bernd Knöller van Riff samen met Johannes King, van het Duitse restaurant SÖL’RING HOF.
- Ricard Camarena van het gelijknamige restaurant zal zijn menu samenstellen met Perfecto Rocher en Alia Zaine van het restaurant in Seattle Tarse I Jane.
- In Casa Montaña verwelkomen ze de Litouwse chef Ernestas Viršilas van hotel Palanga.
- De chef van restaurant Apicius zal de keuken delen met Diego Rossi, van de Trippa Trattoria in Milaan.
- Manuel Alonso van Casa Manolo nodigt chef Ryan Bradley van het New Yorkse Rebelle uit naar zijn keuken.
- Steve Anderson van Seu Xerea werkt samen met de Italiaanse Federico Belluco van de Dopolavoro Dining Room.
De vier nationale tandems tijdens Valencia Culinary Meeting
- Catalaan Albert Adrià, chef van Tickets restaurant met Luis Valls in El Poblet, het restaurant van Quique Dacosta.
- Het restaurant van het hotel SH Valencia Palace inviteert de chef van Can Bosch, Arnau Bosch.
- Miguel Ángel Mayor chef van Sucede kookt met chef Diego Sollos van Sollo restaurant (Málaga).
- Een laatste koppel bestaat uit Carlos Julian van Ampar en Javier Moreno chef van Arbequina, beide restaurants bij Hospes Hotels, in Valencia en Córdoba.
LINKS:
Meer informatie op de website van dit gastronomische event.
Een enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Bron: persbericht INTO THE SAILS
#valencia
Geef een reactie