Tijdens de tweede editie van Valencia Culinary Meeting delen 9 chefs uit Valencia hun keuken, kennis en ervaring met chefs van andere restaurants uit binnen- en buitenland. Én natuurlijk met hun gasten. Op de eerste avond mocht ik aanschuiven bij chef Miguel Ángel Mayor van  SUCEDE restaurante (Michelin*), die als gastchef Diego Gallegos van SOLLO restaurante (Michelin*) uit Málaga ontving. ‘El chef del caviar’ is diens bijnaam. Dat belooft wat!

Valencia Culinary Meeting logo

Bij SUCEDE versmelten de tijden

SUCEDE bevindt zich in en oude kelder onder het Caro hotel***** in het oude centrum van Valencia. De ingang bevindt zich ernaast. Eenmaal beneden weet je je omringd door restanten van muren uit de Moorse tijd van Valencia. De ruimte is minimalistisch maar heel sfeervol ingericht: een houten voer, comfortabele moderne stoelen en wit linnen op de tafels. Hier komen geschiedenis en de moderne tijd samen. Dat vind je ook terug in de keuken van chef Miguel. En men is zichtbaar trots op de Michelin ster.

 

Sucede interieur met gasten

Sucede Michelin

Miguel en Diego, de chefs van deze avond

Het ‘normale’ menu bestaat uit gerechten en presentaties ervan waarbij je in een creatieve, culinaire ‘time-laps’ geraakt. Via zijn gerechtjes vertelt Chef Miguel de gastronomische geschiedenis van Valencia via de Romeinse, Arabische en Christelijke beschavingen waarin het land verkeerde. Chef Diego richt zich in zijn keuken vooral op de zee, kaviaar en… steur. In het Valencia Culinary Meeting menu komen deze twee keukens op een fantastische manier samen. De chefs heten je welkom!

ENTRANTES 

Sucede 1 hibiscus en biet

Al snel nadat het eerste voorgerechtje, de ‘Biet en Hibiscus’ wordt geserveerd, komen er de meest mooie ‘bordjes’ op tafel. Allemaal tegelijk en met de hand te eten. Zoals dat vroeger gewoon was.

Sucede 3 diverse voor jpg

Linksboven ‘merengue van de grill van mi cuit van konijn’. Daarnaast een ‘krokant varkensoortje’ en rechts een ‘macaron van pinda gevuld met bloed van de steur’. Die limoen licht ik hieronder nog extra uit.

Sucede 2 Kimchee

“Eerst de kaviaar eraf snoepen, dan de kimchee en dan een heel klein beetje van de limoen in je mond uitknijpen” was het advies. Goddelijk!

Sucede 4

Tórtola Consommé: duif, pinda, ravioli, consommé, viseitjes

PLATO PRINCIPAL

Sucede 5

Tartaar van forel en haar eitjes

Geroosterd en bruin brood

Sucede 9

Sucede 8 tong

Gekookte en gedroogde koeientong. De laatste wordt aan tafel geschaafd.

Sucede 9

Steur, aardappelcrème en vis demi-glace

Sucede 11

Gemarineerde duif en ‘espardeñas’

Sucede 12

Haas lendestuk en zwezerik

POSTRES

Sucede 13

‘Mazamorra Morada’

sucede 14

Druif, yuzu, koriander

Tot slot… een ESPRESSO

sucede 15 koffie

Valencia Culinary Meeting, het programma

Als je in de buurt bent, of nog snel een vlucht kunt vinden: dit is het programma van deze week. Tijdens de Valencia Culinary Meeting vinden er met en door de chefs ook ‘side events’ en speciale ontbijtjes plaats. Hier zie je welke dat zijn.

Sucede: en de wijnen?

Je zult je afvragen waarom ik niets heb geschreven over de wijnen en of die goed bij de gerechtjes pasten. Ook deze avond merkte ik wat ik steeds in Spanje merk: er wordt veel makkelijker gedacht over wijn en wijn-spijs dan bij ons Nederlanders. Opvallend veel wordt er bier (uit sjieke glazen) geschonken; of cava. In dit geval vertelde men dat er normaal wel een bijpassend wijnarrangement is, maar omdat deze gerechtjes zo ‘fusion’ zijn (en maar voor 1 avond) liet men de gast gewoon zelf per glas beslissen. Voor mij waren dat, op advies van de sommelier en naar volle tevredenheid:

LINKS:

Morgen meer over restaurants in Valencia, en wat je daar zeker ook niet mag missen!
Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ga hier naar de website van SUCEDE restaurante en hier naar die van SOLLO restauranteBooking.com

#Valencia
#ValenciaPersreis