Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is het ‘Kipgehaktbrood’ van Saveurs Traiteur uit Maastricht door een vakkundige jury tot de Beste Noviteit van 2015 gekozen.

image

De winnaars: Saveurs en Ayurveda

De jury oordeelde dat deze unieke Limburgse creatie een mooie toevoeging is aan het assortiment van de foodspecialiteitenwinkels. Het glutenvrije Kipgehaktbrood van Label Rouge kippen wordt gemaakt van met de hand gedraaide ballen die worden gepanneerd en gebakken voor een heerlijk knapperig korstje. Tevens werd er een prijs uitgereikt voor het product met het beste verhaal. Deze “Story telling” prijs ging naar het product Ayurveda Kaas van Rajaveda dat bij Fromagerie Europa gedistribueerd wordt. Het beste van Oost en West, biologisch, vegetarisch en met een unieke smaak.

Ayurveda_Kaas

Beste Noviteit

De verkiezing Noviteit Foodspecialiteit 2015 is een initiatief van de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland. Deze stichting helpt winkeliers in de foodspecialiteiten-branche bij het verhogen van kwaliteit en het vinden van nieuwe markten. In dat kader organiseert deze stichting de Vakbeurs Foodspecialiteiten en de daaraan verbonden Verkiezing van Noviteit van het jaar. Onder een noviteit wordt verstaan een nieuw product/concept dat na 1 januari 2015 op de markt is geïntroduceerd. Het product mag geen herintroductie zijn van een al eerder bestaand product. Een nieuwe verpakking is dus volgens de criteria geen noviteit. Een reeds bestaand product dat via een vergaande innovatie vernieuwd is, kan wel als ‘noviteit’ worden aangemerkt.

image

De keuze is reuze! Veel inzendingen dit jaar. Leuk!

De jury

Een deskundige jury heeft de inzendingen beoordeeld op een aantal criteria zoals originaliteit, nieuwswaarde, toepasbaarheid, verkoopbaarheid, verkoopverhaal en toegevoegde waarde voor winkelier en consument. De jury bestond uit  Hans Steenbergen (Hoofdredacteur Foodinspiration Magazine en Foodtrendwatcher), Felix Wilbrink (culinair journalist van De Telegraaf), Anne-Wies van Oosten (eigenaar van Anne-Wies.NL en bestuurslid Stichting KDWN) en Ad Kuijten (eigenaar van foodspecialiteitenwinkel Ad Kuijten Specialiteiten in Eersel en bestuurslid stichting KDWN).

image

De winnaar kreeg door Hans Steenbergen een fraaie oorkonde uitgereikt. “Ik ben bijzonder blij met deze prijs!”, zo zei de heer Ceha.

Beste Noviteit 2015

Vlnr: Juryleden Hans Steenbergen en Ad Kuijten, prijswinnaar Saveursbal, jurylid Anne-Wies van Oosten, prijswinnaars van de Ayurveada Kaas en Felix Wilbrink.

De winnaars van de Noviteitenprijzen en de overige genomineerde producten waren te bewonderen in de speciale Noviteitenstand op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook