Aanstaande maandag en dinsdag (30 september en 1 oktober 2019) vindt voor de 30ste keer een van de mooiste en meest interessante beurzen plaats voor de foodspecialiteiten branche: de jaarlijkse Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Op deze vakbeurs wordt een groot internationaal aanbod foodspecialiteiten en gerelateerde producten gepresenteerd.

“De Vakbeurs Foodspecialiteiten: een belangrijke inspiratiebron voor kaaswinkels, foodspecialiteitenwinkels, slagers, poeliers, biologische speciaalzaken, slijters, wijnwinkels, (luxere) horeca, cateringbedrijven, ambulante handel, inkopers, zelfstandige supermarkten, producenten, importeurs en kookwinkels”

Vakbeurs Foodspecialiteiten compilatie 2

Grote diversiteit aan standhouders

Producenten, importeurs en groothandels nemen deel met onder andere de volgende productgroepen:

 • Hollandse- en buitenlandse kazen
 • Foodspecialiteiten (noten, zuidvruchten, chocolade, bonbons, koffie, thee, vleeswaren,
  brood- en banket e.d.)
 • Drankspecialiteiten (wijnen, bieren, likeuren, frisdranken, limonades e.d.)
 • Geschenkartikelen en verpakkingsmaterialen
 • Bedrijfskleding
 • Winkelinrichting
 • Dienstverleners op het gebied van franchise- en inkooporganisaties en automatisering.

Vakbeurs Foodspecialiteiten collage

De complete lijst exposanten
vind je hier 

Informatie, Inspiratie en Innovatie

Naast de te bezoeken stands worden er diverse activiteiten georganiseerd. Een greep uit het aanbod…

 • Stichting Foodspecialiteiten Nederland & Switzerland Cheese Marketing organiseren een kennisquiz waarbij maar liefst 6 studiereizen naar de kaasmakers in Zwitserland worden vergeven, aanmelden voor de quiz kan via vakbeursfoodspecialiteiten.nl
 • Direct bij de entree van hal 1 worden de nieuwe producten, diensten en concepten van 2019 gepresenteerd in de Noviteitenstand. Deze ± 55 noviteiten doen mee met de wedstrijd ‘Beste Noviteit 2019’. Voorafgaand aan de beurs worden de noviteiten bekend gemaakt via de website en in de beurseditie van Vakblad Lekkernijver.

Vakbeurs Foodspecialiteiten jury

 • Naast de noviteitenstand worden de kerstpakketten gepresenteerd die zijn gemaakt door Foodspecialisten en strijden om de titel ’Mooiste kerstpakket 2019’. Deze kerstpakketten zijn gemaakt door ondernemers die lid zijn van het Vakcentrum en/of deelnemen aan de Certificering Foodspecialiteitenwinkels.
 • Organisator Stichting Foodspecialiteiten Nederland gaat samen met het Vakcentrum (stand 342) een groot terras faciliteren bij hun gezamenlijke stand. Hier is het mogelijk om in alle rust te praten of om even bij te komen, al dan niet onder het genot van een culinaire lekkernij dat verkrijgbaar is bij de catering op het terras.
 • In hal 1 zijn alle standhouders met een marktkraam ook dit jaar weer gecentraliseerd op een groot marktplein. Niet alleen geeft dit een leuke uitstraling, maar ook sfeer. Ook is het voor de bezoeker nu eenvoudiger om de kleinere aanbieders, die vaak mooie niche producten hebben, niet te missen!
 • Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten vinden de kaaskeuringen plaats van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) én Buitenlandse Kaas Keur Concours, samen met ruim 750 deelnemers uit de kaasindustrie en (detail)handel. Aanmelden kan via respectievelijk nnkc.nl en www.kaasgilde.nl/bkkc

Bezoeken

De Vakbeurs Foodspecialiteiten is gratis te bezoeken. Tickets zijn te bestellen op: registratie.vakbeursfoodspecialiteiten.nl

Praktische informatie

Vakbeurs Foodspecialiteiten maandag 30 september en dinsdag 1 oktober van 13.00 tot 22.00 uur
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten
www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl

Bron: persbericht Foodspecialiteiten.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!