Een van de gastbloggers op Anne-Wies.NL is Silvia. Silvia heeft altijd een fascinatie gehad voor het verhaal achter de wijn. Zij heeft haar WSET3 gehaald en vindt het geweldig om haar kennis over wijn en spijs te delen. Samen met Sofia heeft zij begin 2020 Vasco Wijnimport opgericht. Vasco Wijnimport is inmiddels dé importeur van unieke wijnen uit Portugal.

Vertel, hoe is Vasco Wijnimport ontstaan? Silvia: “Wij zijn geboren in Nederland maar onze ‘roots’ liggen in Portugal. We ontmoetten elkaar in 2019 bij toeval. Onze gedeelde interesse in Portugese wijn bracht ons bij elkaar. Begin 2020 werd Vasco Wijnimport ‘geboren’.

Vasco is een Portugese naam maar staat ook voor een afkorting in het Portugees van wat wij doen: Vinhos e Alimentos da Sofia e Silvia em Cooperação. Oftewel: wijnen en spijs van Sofia en Silvia en onze samenwerking.”

Sofia: “In eerste instantie kon je bij Vasco Wijnimport terecht voor (online) wijnproeverijen en gaven wij workshops met het door ons ontwikkelde Leer Proeven als een Pro pakket. Onze grootste droom was om unieke wijnen en delicatessen uit Portugal te importeren exclusief voor de zakelijke markt in Nederland. En die weg zijn wij met succes ingeslagen. Inmiddels leveren wij als importeur aan diverse horeca, wijn- en delicatessenwinkels en bedrijven in heel Nederland. Ik ben verantwoordelijk voor o.a. de logistiek en de sales. Silvia voor de marketing en communicatie van Vasco Wijnimport. Samen proeven wij zorgvuldig de Portugese wijnen en besluiten wij over de wijnen die we uiteindelijk inkopen.”

Waarom is Portugal een uniek wijnland?

Silvia “Portugal kent meer dan 250 onbekende en inheemse druivenrassen die nergens anders voorkomen. Daarnaast kent Portugal verschillende klimaten en grondsoorten. En met een ongekende kennis van blenden, produceren de Portugese wijnboeren de meest authentieke wijnen.” Sofia: “Portugal is dus echt een bijzonder wijnland. En het blijft zich als wijnland doorontwikkelen en moderniseren. Wij willen daarom Portugese wijnen meer bekendheid geven. En we willen mensen deze bijzondere wijnen ook laten ontdekken.”

Vasco wijnen

Waarom is Vasco Wijnimport de specialist van unieke Portugese wijnen?

Silvia: “Zowel Sofia als ik spreken vloeiend Portugees. Wij maken daarom makkelijk contact met de wijnboeren in Portugal. En wij kennen vanuit ons verleden en familiebezoeken, Portugal als (wijn)land als geen ander. Daarnaast hebben wij inmiddels verschillende professionele wijnopleidingen gevolgd. Ik heb het internationale Wset 2 en Wset 3 behaald. Sofia heeft Sden 2 en 3 op zak en is bijna klaar met de Vinologen opleiding (Sden 4).”

Sofia: “We hebben inmiddels een groot netwerk opgebouwd in Portugal. En we kennen de wijnboeren waarmee wij samenwerken persoonlijk. Inmiddels importeren wij uit diverse Portugese wijnregio’s en hebben we verschillende unieke Portugese wijnen en delicatessen in ons assortiment. Al onze producten hebben een verhaal, ze zijn van topkwaliteit en ze zijn uniek in Nederland. Onze leveranciers zijn kleinschalige bedrijven die ambachtelijk en met passie hun producten maken. Wij werken direct samen met kleine tot middelgrote Portugese wijnboeren en kunnen daarom snel en tegen aantrekkelijke prijzen en voorwaarden leveren aan de zakelijke markt in Nederland. Mis je een bepaalde wijn? Of ben je op zoek naar een specifieke delicatesse uit Portugal? Ook dan kunnen wij zeker adviseren en helpen.”

Meer informatie of interesse in de wijnen van Vasco Wijnimport? Ben je eigenaar van een restaurant, hotel, delicatessenzaak, onderneming en/of een wijnwinkel en ben je op zoek naar een leverancier van unieke wijnen en delicatessen uit Portugal? Dan is Vasco Wijnimport de importeur waar jij naar op zoek bent!

Neem contact op via info@vascowijnimport.nl of bel/app + 31 6 280 442 44. Bekijk meer informatie op hun website: www.vascowijnimport.nl

Lees hier de artikelen die Silvia heeft geschreven voor Anne-Wies.NL

Fotocredits Silvia en Sofia: @corkandcleverwine

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook