Wijngroothandel The Wine Companions organiseert op 16 juni 2022 een unieke Californische wijnproeverij met topwijnmaker Tim Mondavi. Mondavi, die bekend werd met de iconische wijn Opus One, geeft een masterclass en een proeverij van wijnen van Continuum Estate en Novicium. Het is een zeldzaamheid dat de schaarse Continuum-wijnen in een horizontale proeverij te proeven zijn. Daarnaast kunnen de wijnen van RAEN Winery geproefd worden. De proeverij wordt gehouden in de historische afmijnzaal van de voormalige bloemenveiling in de Daily Trade Fair in Venlo.

The Wine Companions in Venlo is exclusief importeur van de wijnen van Continuum Estate en van RAEN Winery van Carlo en Dante Mondavi, die bekend staan als de top van de Californische wijnen. Eigenaar Marcel Swaghoven is in zijn nopjes met de komst van de ‘éminence grise’ van de Californische wijnbouw.

Horizontale proeverij Continuum zeldzaam

Marcel Swaghoven: “Tim Mondavi komt samen met zijn rechterhand David Bantley naar Venlo voor een masterclass en proeverij, waarin de Continuum 2017, 2018 en 2019 te proeven zijn. De 2016 is door het Duitse gezaghebbende wijnmagazine Vinum uitgeroepen tot beste wijn van de wereld en de 2019 brengen we nu voor het eerst op de markt. Deze wijnen zijn schaars en een horizontale proeverij Continuum is vrij zeldzaam. Ik ben er daarom trots op dat ik deze wijnen met de Nederlandse wijnprofessionals kan delen in aanwezigheid van de maker. Nu Tim al wat op leeftijd is, zou het zomaar een van de laatste keren kunnen zijn dat hij naar Nederland komt.”

Carlo, Dante, Tim_Fathers Day 2021

De wijnen van Continuum Estate zijn een Cabernet Sauvignon-blend en worden gezien als opvolger van de hoog gewaardeerde Californische Opus One wijn, waar Tim samen met zijn vader Robert Mondavi en Baron Philippe de Rothschild grondleggers van waren.

Introductie Novicium

Marcel Swaghoven: “Verder proeven we de Novicium, de tweede wijn van Continuum Estate. De Novicium 2019 is de allereerste jaargang die in Europa gepresenteerd wordt en het voelt heel speciaal dat ik die kan laten proeven.”

21-CON-002 2019_novicium_750.mech

RAEN Pinot Noir van wereldklasse

Carlo en Dante Mondavi – zonen van Tim Mondavi – produceren met hun RAEN Winery Pinot Noir van wereldklasse aan de Californische Sonoma-kust. Marcel Swaghoven: “Van RAEN staan de Royal St. Robert 2018 en 2019 en de Fort Ross-Seaview 2018 en 2019 op de proeftafel. Carlo en Dante kunnen helaas niet aanwezig zijn, maar Carlo leidt de proeverij van hun wijnen in met een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte video.” De broers hebben de St. Robert opgedragen aan hun grootvader Robert Mondavi. Meer dan 100 jaar geleden kocht Roberts vader Cesare de eerste druiven om thuis wijn te maken en het was daarna Robert die zijn zoon Tim, dochter Marcia en vervolgens kleinzonen Carlo en Dante inspireerde om wijnen van topkwaliteit in Californië te maken.

RAEN 2017 Lineup at Winery

Informatie en reserveren

De proeverij vindt plaats op 16 juni 2022 en wordt gehouden in de historische afmijnzaal van de voormalige bloemenveiling in de Daily Trade Fair in Venlo. Aanvang is 10.30 uur, einde lunch circa 15.00 uur. De prijs voor de proeverij, masterclass, walking lunch en dranken tijdens de lunch bedraagt € 150,-. Het programma zonder lunch kost € 100,-. Het event is toegankelijk voor wijnliefhebbers en (wijn)professionals. Reserveren kan via de website van The Wine Companions: https://winecompanions.nl/mondavi-proeverij/

Over The Wine Companions

The Wine Companions in Venlo importeert topwijnen van over de hele wereld en levert deze aan de horeca en de consument. Als ‘wijnkameraad’ wil The Wine Companions alleen het beste aanbieden. Dat uit zich in het assortiment van hoogwaardige wijnen, waaronder Mailly champagne, Josmeyer, Corte Aura, Brandini, Villa Saletta, Deutzerhof, Schwarz, Ferrer Bobet, RAEN en Continuum Estate. Eigenaar van The Wine Companions is SVH Meestergastheer en voormalig gastheer-sommelier Marcel Swaghoven.

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!