Een avondje Delamar, Amsterdam. Dan rijst de vraag, als ‘Rotterdammert’, waar eet je dan van tevoren iets behoorlijks. Via facebook krijg ik van een dame die verstand van koken heeft de tip: ‘Umi Sushi, Lange Leidsedwarsstraat 71A. Hele goede sushi!’

Umi, sushi & grill

Dus daar gaan wij heen. Het is even zoeken (heb altijd ruzie met google maps) maar daar zijn we. In een heel gezellige en drukke buurt met overvolle terrasjes komen wij bij Umi in een vrijwel lege zaak. Dat de twee mensen die daar vooraan zitten een Aziatisch uiterlijk hebben stelt ons gerust. Die komen niet voor een doorsnee bordje bami.

Umi interieur

Sushi of sashimi

Als wij doorlopen in de pijpenla die dit restaurant blijkt te zijn zien we achterin veel licht. Mooi hoe de lichtkoepel dat gevoel van ruimte geeft. Hoewel de aanbeveling sushi was stelt mijn tafelgenoot sashimi voor. Na mij is dat zijn grote liefde. Als appetizer zet onze (Chinese) dame ons een bordje ‘tafelzuur‘ voor. Klinkt minder goed dan dat het smaakt. Lekker vers en een mooie start.

Umi tafelzuur

Sashimi en Rueda

We delen de ‘Sashimi de luxe, 9 kinds of raw fish x 4′ en dat blijkt, naast overheerlijk en vers, ook ruim voldoende voor twee.  Nomnomnom… lekker peuzelen. De wijn die wij erbij kiezen uit de beknopte wijnkaart is een verfrissende Spaanse wijn, een Rueda van 100% verdejo. Die is lekker en past goed!

 foto 4          foto 3

Umi Hot Pots: heerlijk, mals en smaakvol

Een hoofdgerecht kiezen vinden wij niet makkelijk. Gaan we voor de uitgebreide sushi/nigiri-kaart zoals ons was aanbevolen?  Of een Maki- of Temaki handroll? Kushiyaki? Omdat we niet echt veel tijd hebben voordat onze voorstelling beging hakken we snel knopen door en kiezen uit het lijstje ‘Tapanyaki‘ voor de ‘Hot Pot beef‘ en ‘Hot Pot lambs‘. En daar krijgen wij geen spijt van. Heerlijk, mals en smaakvol.

foto 111          foto 2222

We hebben heerlijk gegeten en genieten en er nog van na in het Delamar theater. Aanrader*! Op loopafstand!

foto 5

Geen enkel culinair nieuwtje, recept, wijn-spijs advies of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

LINKS:

Ga hier naar de website van Umi, Sushi & Gril

*Inmiddels (2017)blijkt het restaurant gesloten. Jammer!