Een gekookt of gepocheerd ei op tweesterren niveau? Sinds kort kun je genieten van een tweesterren ontbijt bij FG Restaurant in de Rotterdamse Hofbogen. Meesterkok François Geurds startte als eerste sterrenchef met een hoogwaardige ontbijtservice. Marjolein Kooistra* prikte voor Anne-Wies.NL een vorkje mee tijdens het persontbijt.

Voor het ondernemerschap van mijn ‘buurman’, tweesterrenchef François Geurds heb ik bewondering. Een paar jaar geleden is hij samen met zijn medewerkers vlakbij mijn huis neergestreken, in de Hofbogen, onder het vroegere Hofplein station. Een locatie in Rotterdam die toen nog helemaal niet bekend was en absoluut niet in de loop zat. Geen eenvoudige plek dus, een plek die hij eerst in de harten van de Rotterdammers moest zien te planten.

Ondernemer Geurds

En dat is gelukt. Het terras met houten picknickbanken zat bij mooi weer al snel vol en in het FG Food Labs was het net zo. Inmiddels is het eens onooglijke terras wellicht het mooiste terras van Rotterdam geworden en heeft François Geurds door zijn vele foodinitiatieven de loop er goed ingekregen. Want initiatiefrijk is hij zeker. In een van de andere hofbogen heb ik zijn lekkere noodle soup gegeten en de mooiste kazen gekocht in de winkel die daarvoor op dezelfde plek zat. Zijn ondernemerschap en kennis van allerlei soorten eten kennen geen grenzen, want daarna kon je een stukje verderop aanschuiven voor de lekkerste Japanse pannenkoekjes (geserveerd in een winkel met spijkerbroeken) en voor thuis de lekkerste bonbons meenemen.

FG Food Labs en FG Restaurant

Ondernemer Geurds zag nog meer potentie in deze locatie want sinds enige tijd is in De Hofbogen ook het met twee Michelinsterren bekroonde FG Restaurant neergestreken. De verhuizing van de Loydkade naar De Hofbogen blijkt logistiek beter ten opzichte van het Food Labs en is ook voor de staf handiger. De verbouwing duurde even, er was nog een brandje tussendoor, maar het is geriefelijk zitten in zijn restaurant. De stoelen niet heel handig om je diepste geheimen te delen met je disgenoot, maar dat is maar goed ook want dan kun je je concentreren op de bijzondere creaties en smaken die François op je bord tovert.

2** Breakfast at FG Restaurant

En daar zat ik dan om 8 uur ’s morgens, in een van die lekkere stoelen om te genieten van het eerste tweesterren ontbijt van Rotterdam. Want ondernemer Geurds heeft ontdekt dat lunchen minder in trek is omdat men de dag efficient wil besteden. En daar past voor veel van zijn klanten een uitgebreide lunch niet meer in. Omdat François niet voor een gat te vangen is, biedt hij nu ontbijt aan. François Geurds: “Een goed ontbijt in relaxte sfeer maakt dat je er de hele dag tegenaan kunt. En als men wil, kan men na het ontbijt gewoon bij mij blijven om in een aparte ‘private dining room’ aan het werk te gaan”. Vandaar dus, 2* Breakfast at FG restaurant . Van dinsdag tot vrijdag staat hij in de keuken om het lekkerste eitje klaar te maken dat je maar kunt bedenken.  Uniek in Nederland, en zoals twee Rotterdamse ondernemers die ook aan het ontbijten waren aangaven: ‘Ontbijt past precies bij Rotterdam want we blijven toch een werkstad’.

private dining room FG Restaurant

Private dining room FG Restaurant

Topkwaliteit aan tafel

Geen buffet, maar bediening aan tafel. En niets decadents. Ja, je kunt natuurlijk gaan voor champagne en kaviaar, maar ook ‘gewoon’ voor een lekker sapje en goede koffie en thee. De traditionele ingrediënten van een ontbijt ontbreken niet: ‘normale‘ kaas (wel boerenkaas!), gekookte ham (maar wel een hele lekkere en van de hoogste kwaliteit) en potjes marmelade. Het geurige zelfgemaakte (zuurdesem) brood en de verse croissantjes zijn met een heerlijke Normandische boter niet ter versmaden. Maar waar je echt vroeg voor kan opstaan zijn de heerlijk zachte gepocheerde eieren op toast, Egg Benedict, een omelet of…. je noemt maar op.

Ontbijt bij FG Restaurant compilatie

Goddelijke patisserie

Als prachtige afsluiter kun je een keuze maken uit de goddelijke patisserie die de patissier van dienst samen met FG heeft ontwikkeld. Taarten, cakes, dessert, friandises gemaakt met de fijnste cacao, het sappigste fruit, de heerlijkste room en verwerkt met bijzondere smaken zoals rozenwater.
Beter had ik mijn dag niet kunnen beginnen.

FG restaurant ontbijt witte taart

Een stukje goddelijke patisserie…

Ontbijt erin – lunch eruit

Deze nieuwe ontwikkeling ingezet door FG betekent een belangrijke verandering in de organisatie van het restaurant. Door de keuze voor het ontbijt zullen van dinsdag t/m donderdag geen lunches meer worden geserveerd. Op vrijdag kun je in de ochtend, middag en avond bij FG Restaurant terecht. In het weekend is er helaas geen ontbijt maar kun je op zaterdag wel weer lekker lunchen en dineren.
Voor openingstijden en meer kijk je op de website van FG restaurant.

 

*Marjolein Kooistra is communicatie adviseur  aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, faculteit sociale wetenschappen. Zij is fervent lid van de organisatie Slow Food en dol op alles wat er gebeurt in haar stad, Rotterdam. Lees hier de artikelen van Marjolein

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

#marjolein