Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is op dinsdag 18 september de tweede nominatie voor Wijnvrouw van het Jaar 2019 bekend gemaakt. De jury, bestaande uit Barbara Verbeek (Wijntheater & Champagnebar), Jacques Hermus (Culinair Journalist) en Clarissa Slingerland (MissPublicity) benoemde de Franse Michèle Lainé als tweede kanshebber voor de felbegeerde titel.

Michèle Lainé als organisator

De Française Michèle Lainé komt uit Normandië: dé regio voor de mooiste cider, calvados, boter, kazen en natuurlijk fruits de mer. Michèle begon haar carrière in het luxe hotelsegment als pr-manager voor het vijfsterren Renaissance Amsterdam Hotel. Hoewel ze genoot van haar dynamische hospitality job, was het na twaalf jaar de hoogste tijd om een ander avontuur aan te gaan. Voor Sopexa, een Frans marketing- en communicatiebureau gespecialiseerd in de Franse landbouwsector, hielp Michèle vervolgens haar klanten met hun marketingstrategie voor de Nederlandse markt en organiseerde zij tal van marketingacties en evenementen voor haar Franse klanten in de food- en wijnsector.

Michèle Lainé in food & wijn

Tevens ging Michèle regelmatig op pad in haar moederland en bezocht zij samen met journalisten, bloggers en sommeliers bijzondere wijngebieden. Ze organiseerde vele lunches en diners, wijnproeverijen en beurzen en schreef kilometers aan persberichten. In al die jaren bouwde Michèle een groot netwerk op in de food- en wijnsector, want samenwerken met mensen is wat ze het liefste doet. Het is dan ook niet gek dat zij, nadat de Nederlandse vestiging van Sopexa in 2016 haar deuren sloot, aan de slag ging als exportconsulent voor Franse wijnen, gedistilleerd en overige Franse drankjes bij Business France: de commerciële afdeling van de Franse Ambassade in Nederland. Ook bij Business France adviseert en helpt zij Franse bedrijven die interesse hebben in de Nederlandse markt. Michèle hoopt nog jaren haar marketing- en communicatieactiviteiten voort te zetten om de aandacht van Nederland voor haar geboorteland en Franse producten te blijven trekken.

Over de Wijnvrouw van het Jaar 2019 award

De laatste jaren zien we steeds meer krachtige, energieke en gedreven vrouwen die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld. Zij is iemand die met haar werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier heeft gemaakt. Volgens Barbara Verbeek is het daarom de hoogste tijd om deze wijnvrouwen in de spotlight te zetten. Elk kwartaal zal een nieuwe wijnvrouw van het seizoen gekozen worden, waarvan Birthe van Meegeren de eerste genomineerde is. De Wijnvrouw van het jaar award is een nieuw initiatief van het Wijntheater en PR bureau MissPublicity.

De volgende genomineerde wordt bekend gemaakt op dinsdag 9 oktober om 15:00 uur in het Wijntheater tijdens BBB in Maastricht. Na een jaar, wanneer alle genomineerden een podium hebben gekregen, wordt tijdens Villa’s Culinair Wijntheater 2019 bekend gemaakt wie van de vier gekozen vrouwen zich ‘Wijnvrouw van het jaar’ mag noemen.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!