Tijdens de horecavakbeurs BBB Maastricht is op 8 oktober Magda van der Rijst uitgeroepen tot de tweede genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2020. In totaal worden vier vrouwen gekozen die kans maken op de felbegeerde titel, waarvan de eerste nominatie vorige maand naar Tjitske Brouwer ging.

Magda van der Rijst is wijnschrijver. Ze publiceert over wijn in een aantal grote, landelijke magazines en heeft een imposant oeuvre aan wijnboeken uitgebracht. Daarnaast is Magda wijndocent en heeft zij bestuurlijke taken in het wijnonderwijs. Register vinoloog Barbara Verbeek (Wijntheater & Champagnebar) maakte de nominatie bekend. De nationale award Wijnvrouw van het Jaar is een initiatief van het Wijntheater en publiciteitsbureau MissPublicity.

“Magda speelt al jaren een grote rol bij het verbreden van de wijnkennis in heel Nederland. Zowel door de studiematerialen die zij ontwikkelt en schrijft, als de door haar zeer kundige en tegelijkertijd bijzonder toegankelijk geschreven boeken en journalistieke publicaties. Daarnaast behoort Magda tot de beste en meest precieze wijnproevers van Nederland” – aldus de jury,

Over Magda van der Rijst

Magda van der Rijst (1957) is neerlandicus, begon haar loopbaan bij een culinair tijdschrift en werkte jaren in de tijdschriftenwereld als redacteur, chef-redactie en formuleontwikkelaar. Sinds 1987 is Magda vinoloog en schrijft zij nu ruim dertig jaar over wijn. Magda reist en proeft veel en publiceert haar ervaringen in magazines als Perswijn, WineLife, Proef! (Gall&Gall) en Allerhande. Regelmatig verschijnt er een wijnboek van haar hand. Om de wijnwereld toegankelijk te maken, ontwikkelt Magda tevens interactief lesmateriaal voor wijncursussen op vier verschillende niveaus, voor verschillende doelgroepen.
Naast haar dagelijkse schrijfwerk heeft Magda bestuurlijke taken als voorzitter a.i. van Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN), die toezicht houdt op de kwaliteit van wijnexamens in Nederland en is zij secretaris van de examencommissies vinoloog en magister vini. Ook is zij juryvoorzitter van de Scriptieprijs Wijn en van het tweejaarlijkse Nationaal Kampioenschap ‘Beste Sommelier van Nederland’.

Vak- en publieksjury

De vakjury voor Wijnvrouw van het Jaar bestaat uit Barbara Verbeek, Peter van Houtert, Heleen Boom, Janny van der Heiden en Birthe van Meegeren (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2019). De derde kanshebber voor de titel wordt aangekondigd op maandag 3 februari 2020 om 15:00 uur tijdens More than Drinks Inspiration in Nieuwegein. De vierde en laatste nominatieronde en de locatie van de finale worden later dit jaar bekend gemaakt.  Niet alleen de jury van wijnprofessionals bepaalt de uiteindelijke winnaar. Na de bekendmaking van de vierde genomineerde wijnvrouwen kan het publiek stemmen via de website van de Wijnvrouw van het Jaar verkiezing.

Bron: persbericht MissPublicity

Meer over de verkiezing Wijnvrouw van het Jaar op Anne-Wies.NL? Klik hier

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!