Op zondag 22 april vindt de eerste editie plaats van Tour Culinair Asia. De aftrap is in Rotterdam. Je bezoekt op één middag 4 restaurants met een Aziatische twist. In Rotterdam zijn dat Asian Glories, Restaurant Chung, The Fish Market en Umami by Han. 

Wijn-spijs tijdens de Tour Culinair Asia

Van 12.00-16.00 uur kun je genieten van culinaire hoogstandjes die de chefs speciaal voor deze middag bereiden. Natuurlijk mét een mooi glas bijpassende wijn! Je geniet van wijn-spijs combinaties van de hedendaagse Aziatische keuken die zijn geselecteerd door de sommeliers van de betreffende restaurants i.s.m. de heer Kok Kuen Chan. De van Chinese afkomst Kok Kuen Chan is sinds 1997 ondernemer, heeft drie horecazaken gehad en runt een wijnhandel onder de naam De Wijnsalon waarbij hij geschikte wijnen voor de Aziatische keuken zoekt.

Tour Culinair Asia: organisator Kok Kuen Chan en Chef Han Ji (r)

Tour Culinair Asia: Kok Kuen Chan en Chef Han Ji

Alternatieven tijdens de Tour Culinair Asia

De gehele Tour Culinair Asia duurt ongeveer 4 uur waarin je 4 restaurants bezoekt en er ongeveer 1 uur in totaal gelopen wordt. Voor speciale wensen zoals bijvoorbeeld vegetarisch, non-alcohol of slecht ter been is een oplossing gevonden. Je kunt namelijk ook kiezen voor een vegetarische wijn-spijscombinatie een Chinese theeproeverij of een kortere tour. Dit alles uiteraard alleen in overleg vooraf. Met een  strippenkaart, een deelnemers armbandje en een routebeschrijving ga je op pad om culinaire ontdekkingen te doen met een Aziatische twist.

Tour Asia 2018 looproute

Tour Culinair Asia, de afterparty

Na de Tour Culinair Asia 2018 is er een ‘afterparty’ bij BOOMPJES, een sfeervolle locatie aan de Maas, vlakbij de Erasmusbrug. Deze afterparty wordt mede georganiseerd door de Stichting BOC (Business Opportunities China) met als doel hulp te bieden aan de ouderenhuisvesting van Chinese ouderen in Nederland. Hiertoe wordt een (online) veiling gehouden en op de afterparty een loterij. Voor deelnemers van de Tour Culinair Asia 2018 is de entree van de afterparty gratis, niet-deelnemers aan de tour betalen € 10,-. Op de afterparty word je getrakteerd op hapjes, drankje dien je zelf af te rekenen aan de bar. Aanvang van de afterparty is 15.30.

Tour Culinair Asia 2018 Boompjes

Tickets voor de Tour Culinair Asia 2018

Voor de Tour Culinair Asia 2018 geldt de special introductieprijs van € 50,- p.p. Daarbij is inbegrepen 4 gerechtjes en 4 glazen bijpassende wijn bij de deelnemende restaurants, gratis entree bij de afterparty in de Boompjes en een gratis lot voor de loterij van de Stichting BOC. Er is slecht plaats voor een beperkt aantal deelnemers, reserveer daarom snel, want vol is vol!
Bestellen van tickets en meer info op de website van de stichting BOC.

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Lees hier mijn artikel over Asian Glories op deze website  en hier over The Fish Market

De deelnemende restaurants:
Asian Glories
Restaurant Chung
Umami by Han
The Fish Market

Bron: persbericht BOC Foundation