Fan van Grandcruwijnen was ik al een tijdje. Niet alleen van hun fysieke winkel met proeflokaal in Dordrecht, maar evenzo van de overzichtelijke website waar je de meer dan 2.500 (!) wijnen ook online kunt bestellen. En die website, daar wil ik het even over hebben… Want die is verbouwd. En hoe!

Meer dan 2.500 wijnen (inclusief een groeiend aantal alcoholvrije/-arme wijnen), aangevuld met mooie whisky’s, gin, rum, cognac, grappa’s etc, op een overzichtelijke manier in een webshop plaatsen is geen sinecure. Maar daar zijn ze bij Grandcruwijnen buitengewoon goed in geslaagd. Door de indeling op soort, land, wijnhuis of druivenras kom je snel bij je favoriete wijnen terecht. En, ook handig, je ziet gelijk hoeveel voorraad er nog van is zodat je snel kunt bestellen als jouw favoriete wijn uitverkocht dreigt te raken.

Voor de puntentellers onder ons: je kunt ook zoeken op de ratings van belangrijke wijncritici als Parker en James Suckling.

 360ᴼ foto’s

Bij je favoriete wijnen aangekomen tref je volop informatie aan. Over de wijn, het wijnhuis, de kenmerken van de wijn, of hij bio of vegan is, de recensies, wanneer je de wijn het best kunt drinken en welke wijnen van het wijnhuis Grandcruwijnen.nl ook in het assortiment heeft. De foto’s van de wijnflessen zijn interactief. Dit houdt in dat je ze kunt uitvergroten en 360ᴼ kunt draaien. Zo kun je niet alleen het vooretiket zien, maar zelfs de kleine lettertjes op het achteretiket lezen. Heel informatief!

Grandcruwijnen nieuwe website 360 foto

Online Sommelier

Een innovatieve manier om bezoekers die een account hebben aangemaakt te assisteren bij hun wijn-spijs keuze is de Online Sommelier. Daarvoor werkt Grandcruwijnen samen met experts uit de wijnbranche en wetenschappers van de Universiteit Nijmegen die zelflerende algoritmes ontwikkeld hebben die de kracht vormen achter deze unieke Online Sommelier. Uit een database met gerechten en ingrediënten zijn profielen ontwikkeld. Daarnaast zijn alle wijnen van Grandcruwijnen opgedeeld in een smaak-DNA. Daarmee gaat de Online Sommelier aan de slag. Dit leidt tot een score die aangeeft hoe goed een wijn past bij een gerecht.

De kunstmatige intelligente software berekent uit alle ingrediënten van een gerecht   een smaakprofiel bestaande uit 17 verschillende smaakonderdelen zoals zoet, zout, bitter en umami, maar ook bijvoorbeeld groen, spicy of vissig. Op basis daarvan en van de smaakprofielen van wijnen berekent de software de beste combinaties. 

‘Coole’ levering

Als je dan je favoriete wijnen hebt uitgezocht wil je natuurlijk ook dat ze in perfecte staat je woning bereiken. Daarin gaat Grandcruwijnen heel ver. De bestelde wijnen worden ’s nachts, als het koel is, door de transporteur opgehaald bij het geconditioneerde warehouse van Grandcruwijnen en gebracht naar een eveneens geconditioneerd pakhuis in het centrum van het land. Je kunt vervolgens je wijnen in de avond laten leveren. Op die manier wordt voorkomen dat de dozen lange tijd in te warme (of koude) depots of transportbusjes staan. Bijkomend voordeel is dat je als klant dan meestal thuis bent en je geen gedoe hebt met gemiste leveringen en gezeul op afhaaladressen. Bovendien worden de leveringen ‘klimaat gecompenseerd’ uitgevoerd wat duurzaam is en bijdraagt aan een beter milieu.

Ook online

Niet alleen de website is helemaal vernieuwd, Grandcruwijnen is ook met een ander online project gestart: de online wijnproeverijen. De reden daarvoor is natuurlijk de regelgeving tijdens de Corona/Covid19-crisis, maar de proeverijen blijken dermate succesvol dat overwogen wordt ermee door te gaan in het ‘nieuwe normaal’. Je kunt in samenwerking met Grandcruwijnen via webcasting een online-proeverij organiseren voor een grotere groep wijnliefhebbers, of deelnemen aan een van de proeverijen die Grandcruwijnen zelf organiseert. Zo is er op 12 juni a.s. een online proeverij waarin je live de wijnmaker van het Portugese top-wijnhuis Herdade do Sobroso ontmoet en hij je virtueel meeneemt door de wijngaarden en de bodega. Dit alles natuurlijk onder het genot van een vijftal te proeven wijnen.

Kortom: de nieuwe website van Grandcruwijnen is een bezoekje meer dan waard! 

Tip:  Niet alleen de particuliere wijnliefhebber, ook de horeca en detailhandel kan bij Grandcruwijnen terecht voor mooie wijnen tegen een aantrekkelijke prijs via een apart zakelijk account.

www.grandcruwijnen.nl

instagram: @grandcruwijnen  

🍇🍷🍴Geen enkel wijn- of culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit artikel is tot stand gekomen ism Grandcruwijnen.