Deze maand toeren DRIE TOPCHEFS namens het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Bellingham Wines door Nederland. Zij verzorgen elk in twee restaurants een viergangenmenu samen met het bestaande keukenteam van het restaurant. Hier wil jij natuurlijk bij zijn! Tijdens deze avond word je als gast in de watten gelegd met (h)eerlijke gerechten en bijpassende Bellingham wijnen. 

Topchefs on Tour

Bellingham maakt wijnen om bij te eten. Dat ondervond Jennifer Jernberg* tijdens een perslunch in het Amsterdamse restaurant Limon voorafgaand aan deze superleuke en lekkere actie ‘Topchefs on Tour met Bellington Wines’. Chef Maik Kuijpers van het eveneens in Amsterdam gevestigde Carstens Brasserie bereidde een drie- gangen lunch en Bellingham zorgde voor de bijpassende wijnen. En dat was geen straf! Komende maand gaan de topchefs Jord Althuizen, Alain Caron en Maik Kuijpers verder het land in om nog bij 5 restaurants de sterren van de hemel te koken in samenwerking met Bellingham!

 

Topchefs on tour Bellingham folder

Voor €50,- per persoon geniet je van een compleet verzorgde avond inclusief wijn, water en koffie. Deelnemen kan door reserveren bij het restaurant van je keuze.

De wijn-spijs combinaties

Chefkok Maik van Carsentensbrasserie bereidde een 3 gangen lunch en de wijn-spijs combinaties waren voortreffelijk!

  • Salade van gele biet, limoenblad en geitenkwark. We dronken er een Sauvignon Blanc bij uit de Bellingham Homestead Series. Deze Sauvignon was hoog op smaak en de zuren ervan gingen goed samen met de limoen in de salade van gele biet.
  • Bij de schelvis met prei en jus van schaaldieren werd een Chenin Blanc van oude stokken geschonken uit de Bellingham Bernard Series. Een Chenin Blanc zoals Chenin Blanc bedoeld is, met een mooie intensiteit.
  • Daarna volgde de SMV, eveneens uit de Bernard Series: een blend van syrah, mourvèdre en viognier met een goede body, onder andere door de 14 maanden houtlagering.
  • We sloten af met een heerlijk dessert van appel, crème en nootjes.
Topchefs on tour Bellingham Maik

Topchefs on Tour: chef Maik Kuijpers

Over Bellingham

Op de Westkaap werken 40 wijnmakers voor Bellingham, die volgens de richtlijnen van Bellingham werken (snoeiwijze etc.) Bellingham staat bekend om het wijnmaken met een minimale interventie. Op deze manier wordt een natuurlijk product gemaakt. Eeuwenoude methoden worden gecombineerd met hedendaagse technische hoogstandjes om kwaliteitswijnen te maken die de druif en het terroir weerspiegelen. De nadruk ligt dan ook op het behoud van het karakter van de druif en het terroir.
Bellingham voert 3 succesvolle wijnseries: The Bernard Series, The Founders Sieres en The Homestead Series. Elke wijnserie wordt gekenmerkt door zijn eigen verhaal.

The Bernard Series
The Bernard Series is ons eerbetoon aan de oprichter van Bellingham, Bernard Podlashuk. Gevierd als baanbrekend visionair zetten het doorzettingsvermogen en de vastberadenheid van Bernard de uitstekende reputatie van het wijnhuis vast. Bernard was van grote invloed bij het vormgeven van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie zoals wij die tegenwoordig kennen en waar we van houden. De legende van Bernards vasthoudendheid en innovatieve flair leeft voort in The Bernard Series. Deze internationaal bekroonde boetiekserie is grondig eigentijds, ingewikkeld en volledig ongekend, samengesteld uit wijnen die dwingend individualistisch, soms oneerbiedig, maar altijd fascinerend zijn.

The Founders Series
The Founders Series is een exclusieve wijnserie ter ere van de grensverleggende oprichters van Bellingham, Fredagh en Bernard Podlashuk, liefdevol bekend als Freda en Pod. De gedurfde visie van dit powercouple, niet alleen voor hun iconische merk, maar ook voor de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie als geheel, liet een erfenis achter voor altijd. Een zeldzame grootheid en inspiratie zijn wat deze speciale wijnen proberen na te streven.

The Homestead Series
The Homestead Series heeft zijn naam te danken aan de hoeve in Franschhoek waar Bellingham in 1943 is gestart. In de Bellingham homestead zijn geweldige ideeën ontstaan en een groot aantal opmerkelijke en zeer succesvolle wijnconcepten uitgebroed. Het is een legendarisch punt in de Zuid-Afrikaanse wijngeschiedenis.

*Altijd op zoek naar spannende wijnen, met passie gemaakt, organiseert vinoloog Jennifer Jernberg via Jen Proeft Wijn verrassende wijnproeverijen en -reizen. En… via TheDutchWineTasting ook alleen met Nederlandse wijn!

🍷🍇🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#jennifer